Korlátozzák közlekedést a délutáni tüntetések környékén

2008.04.11. 11:53
Péntek délután a jegyirodás tüntetések miatt este 6-ig tilos az újlipótvárosi Hollán Ernő utca környékén parkolni, több utcában megállási tilalmat rendeltek el. A várható tömeg miatt módosított útvonalon járnak a 76-os és a 79-es trolik.

A BKV Zrt arról tájékoztatta az Indexet, hogy a délután négy órára bejelentett Hollán Ernő utcai demonstrációk miatt pénteken 15 és 18 óra között korlátozásokat vezetnek be a 76-os és 79-es trolibuszok közlekedésében. A 79-es trolibuszok a Keleti pályaudvarról a 75-ös troli Váci útnál lévő végállomásáig közlekednek, a 76-os trolibuszok közül négy Solaris típusú a Pozsonyi útnál, a Szent István park magasságában fordul vissza, ezek az új típusú buszok ugyanis áramszedő nélkül is tudnak közlekedni. A többi, ZIU típusú troli a 73-as trolibusz útvonalán közlekedik. További járatok közlekedésében a BKV reményei szerint nem lesz fennakadás.


Tekintse meg nagyobb méretben!

A rendőrség péntek reggel 8-tól este 6-ig megállási tilalmat vezetett be Újlipótváros több utcájában, így tehát tilos parkolni a a Hollán Ernő utca mindkét oldalán a Szent István körút és a Raoul Wallenberg utca között, a Budai Nagy Antal utca mindkét oldalán a Hollán Ernő utca és a Pozsonyi út között, valamint a Katona József utca mindkét oldalán a Tátra utca és a Pozsonyi út között. A korlátozásra mobil jelzőtáblákkal hívják fel az autósok figyelmét, tájékoztatta az Indexet Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.