Rohamtempóban pályáztat állásokat Horváth Ágnes

2008.04.10. 09:46
Szóbeli menesztése után írt ki pályázatot Horváth Ágnes állami kórházak, valamint az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal vezető posztjaira, illetve meghirdette a tárca könyvelői, állását is, írja a Magyar Nemzet. A pályázatok beadási határideje 10-15 nap, így a miniszter még távozása előtt dönthet a kinevezésekről. A minisztérium szerint a menesztés bejelentése előtt előkészített pályázatok jelentek meg április elseje után.

Az Országos Onkológiai Intézet és az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetbe gazdasági igazgatóját, az Országos Sportegészségügyi Intézet gazdasági főigazgató-helyettesét keresi az egészségügyi tárca. A minisztérium szintén szeretne embert találni az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal (OTH) igazgatói és gazdasági főigazgatói posztjára, valamint betöltené a tárca könyvelői és költségvetési főosztály-vezetői állását, tudta meg a Magyar Nemzet. A pályázatokat azután írták ki, hogy Gyurcsány Ferenc az MSZP március 29.-ei pártértekezletén közölte: április 30-i hatállyal meneszti Horváth Ágnest.

Az említett pozíciókat, figyelmeztet a Magyar Nemzet, rohamtempóban kell megpályázni, így az alkalmas emberekről még Horváth Ágnes dönt. Például az OTH igazgatói és gazdasági főigazgató-helyettesi státusának betöltésére április 2-án jelent meg a kiírás a tárca internetes oldalán, a pályázat benyújtására, illetve a döntésre 10-10 nap van. Hasonló kondíciókkal jelentették meg a tárca költségvetési osztályvezetői és könyvelői munkakörének betöltéséről szóló pályázatokat.

Amikor a Magyar Nemzet azt tudakolta a tárcától, vajon gyakran hirdetnek meg ilyen rövid határidővel vezető pozíciókat, azt a választ kapta, hogy tájékozódjon a minisztérium internetes oldalán. Nos az április előtti kiírások zöme 30 napos beadási határidőt szab. Az újság szerint egyébként azért is meglepő ez a rövid határidő, mert Varju László, a szocialisták frakcióigazgatója azt nyilatkozta: a szabad demokrata minisztériumokban már nem születnek hosszú távra szóló döntések.

Ezeknek a pályázatoknak az előkészítése több hetet vesz igénybe, így teljesen életszerűtlen az a feltételezés, hogy az egészségügyi miniszter a menesztésének bejelentése után néhány nappal teljesen új pályázatokat tud kiíratni, olvasható az Egészségügyi Minisztérium csütörtöki közleményében. A valóság az, hogy még jóval a menesztés bejelentése előtt előkészített pályázatok jelentek meg április elseje után, közölte a tárca.

A tárca január elseje óta 15 ilyen pályázatot írt ki. Ezek közül volt, amit rövidebb határidővel, volt amit hosszabbal. A rövidebb határidőt a minisztérium közleménye szerint az indokolja például, hogy az olimpiai felkészülés érdekében szükségesnek tartják a Sportkórház gazdasági főigazgató-helyettesi feladatkörének mielőbbi betöltését. Április elseje semmilyen változást nem hozott ebben a gyakorlatban, írja a minisztérium.