Hűségnyilatkozat-dömping Gyurcsány mellett

2008.09.05. 12:10
Nyolc megyei MSZP szervezet állt ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök legújabb Megegyezés című programja mellett. A közlemények szóról-szóra azonosak, csak néhol a szórend más.

"A Magyar Szocialista Párt megyei szervezetének elnöke, csatlakozva az MSZP elnökségéhez, kiáll a miniszterelnök-pártelnök által megfogalmazott javaslatok mögött, és határozottan támogatja a gazdasági és társadalmi versenyképességet szolgáló elképzeléseket" - így kezdődik nyolc megyei MSZP szervezet (Heves, BHács-Kiskun, hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron, Fejér, Békés, Zala) vezetőjének pénteki közleménye.

A kommünikék szerint a nyolc megyei MSZP elnök vallja: "a Megegyezés címmel nyilvánosságra hozott elképzelések egyszerre szolgálják valamennyi polgár érdekét. Ezek ugyanis lehetőséget teremtenek arra, hogy úgy javítsuk a gazdaság versenyképességét, hogy megőrizzük a szociális biztonságot is".

A nyilatkozatok kiállnak az adócsökkentési elképzelések mellett, méltatják a gazdaság kifehérítéséért tett erőfeszítéseket, üdvözlik az oktatás színvonalának növelését

"Az elnökséggel közösen támogatjuk a pártelnök kezdeményezését, hogy az MSZP közvetlen egyeztetést kezdjen az SZDSZ-szel annak érdekében, hogy együtt alakítsunk ki olyan programokat, így például az adójavaslatok végleges formáját, amelyeket a parlamentben a többség támogathat majd" - írja a nyolc megyei pártelnök. Mindegyikük azt vallja, hogy erre a tíz éven át tartó közös kormányzás, a modern, polgárosult, versenyképes Magyarország megteremtése iránti elkötelezettség feljogosítja, az ország jövője iránt érzett felelősség pedig kötelezi mindkét pártot.