Elfogták az Index-videó csuklyás szereplőjét is

2007.02.21. 11:45
A rendőrség elfogta a másik férfit is, aki az Indexen megjelent videón politikusok és rendőrök elleni támadásról beszélt, és azt mondja, hogy "vannak félautomata fegyvereik". A férfi ismert tartózkodási helyein a rendőrök nem találtak lőszert vagy lőfegyvert

Elfogták a másik férfit is, aki az Index február 7-én megjelent videóján azzal fenyegetőzik, hogy vannak félautomata fegyvereik, csúzlijuk, számszeríjuk, légpuskájuk, s ezeket adott esetben a rendőrség ellen is használnák.

A 26 éves B. Tibort Balatonlellén fogták el kedden este, mondta az Indexnek Jármy Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. A férfit őrizetbe vették, és kihallgatása folyamatban van.

B. Tibor néhány napja ismét nyilatkozott az Indexnek, amelyben a rendőrségnek is üzent: nem adja fel  céljait. Az ekkor már körözés alatt álló férfi felvételünkön kijelentette, hogy "vezető pozíciót tölt be, így vannak olyan információk, amiket biztonsági okokból csak ő tud". Ezért különösen fontos, hogy ne kapják el, és megtette "az úgynevezett biztonsági előkészületeket".

A második nyilatkozatnál B. Tibor nem vállalta még csuklyával eltakart arcát sem, ezért hanginterjú készült. Hogy mégse legyen teljesen sötét a kép, a korábbi felvételkor készült képpel illusztráltuk.

A kollégának a rendőrség oldalán üzenném

B. Tibort a rendőrség hajléktalanként aposztrofálja, nincs ugyanis állandó lakcíme. Az Index kérdésére Jármy Tibor azt mondta: a férfi ismert tartózkodási helyein nem találtak lőszert vagy lőfegyvert. B. Tibor vallomásában arra hivatkozott, hogy ittas volt.

Társát, F. Zsoltot a múlt héten fogták el, és gyanúsítottként hallgatták ki. A 38 éves férfit lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítják. A férfi azt állította, hogy a felvétel készítésekor részeg volt, sőt, az Index munkatársai itatták le. Ez azonban nem igaz, nem itattunk le senkit.

A felvétel február 7-én jelent meg az Indexen. A két férfi arról beszél, hogy készek harcolni a rendőrök ellen, s folyamatosan kapnak modern fegyvereket külföldről.

A mackós kendőt viselő B. Tibor felvázolja szervezetük felépítését is, amelyet egy hatfős mag vezet, ezen kívül állítása szerint két-három ezer ember tartozik hozzájuk, és a focihuligánok és szurkolók is támogatják őket.