Száztíz településen kampányolnak Gyurcsányék

2006.04.11. 13:04
Egy gyors képviselőjelölti eligazítást tartott hétfőn Gyurcsány Ferenc, aki Kuncze Gáborral és Hiller Istvánnal együtt mind a 110 választókerületet felkeresi, ahol még nem dőlt el a választás.

Országjárásba kezd az MSZP és az SZDSZ, "a választási győzelmet nem bízzuk a véletlenre" - jelentette be kedden Hiller István szocialista pártelnök. Hiller, Gyurcsány Ferenc és más szocialista vezetők a következő másfél hétben mind a száztíz választókerületbe ellátogatnak, ahol második forduló lesz. Úgy tudjuk, az MSZP a húsvéti hétvégén viszont nem kampányol.

Közös fellépés

A közös országjárás szerdán kezdődik, mondta Hiller, aki a körútba úgy tűnik nem számolta bele Gyurcsány Ferenc keddi észak-magyarországi kampányrendezvényeit. A miniszterelnök kedden Pásztón kezd, majd ellátogat Bélapátfalvára, Komplotra és Egerbe is. A miniszterelnök Kunczéval közösen két napon keresztül járja az országot.

Nézze meg a hétfői közös képeket!

Az MSZP és az SZDSZ által kötött hétfői megállapodás arra is kiterjed, hogy a további másfél hétben a liberálisok és a szociáldemokraták együtt kampányolnak, ezért Gyurcsány és Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke több választókerületet is együtt keres fel, mondta Hiller. A két koalíciós politikus első közös fellépése hétfőn a Battyhány-örökmécsesnél volt.

Eligazítás a helyi erőknek

Az Index információi szerint Gyurcsány Ferenc hétfőn az összes szocialista képviselőjelöltet a fővárosi központba rendelte. Forrásaink szerint optimista hangulat uralkodott. Az eligazításon a jelöltek azt az ukázt kapták, hogy az eddigi kampányt folytassák. Senki sem szólította fel a jelölteket harciasabb fellépésre, mondta egy forrásunk. A már első körben győztes szocialista aktivisták sem kaptak pluszfeladatot, jóllehet, a választókerületek kampánycsapatai maguk döntenek arról, kívánnak-e újabb erőforrásokat bevetni.

Gyurcsány Pásztón
Nógrád megye 2-es számú, pásztói-bátonyterenyei választókerületében az MSZP jelöltjének, Juhász Gábornak a támogatására szólított fel Gyurcsány Ferenc. Magyarország többsége azt akarja, hogy folytassa tovább a kormányzást a remény koalíciója, a szabadság és a gyarapodás koalíciója, mondta Gyurcsány Pásztón. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: "Én nem harcot látok a következő napokban. Harcolni a kishitűséggel szemben kell, harcolni a szegénységgel szemben kell, harcolni a lemaradással szemben kell. Nekem nem ellenfelem a legnagyobb ellenzéki párt vezetője, vagy egyetlen más politikus sem. Én azt gondolom, hogy egy programhoz kell támogatókat szerezni". (MTI)

Nem szabad hiszterizálni, fogalmazott egy forrásunk, aki szerint azért sem kell aggódni a végeredmény miatt, mert minden kategóriában jobban állnak mint 2002-ben. A lényeg a szabad demokraták és a szocialista szavazók harmonizálása, mondta. A szocialisták a saját bázisuk fenntartott érdeklődése mellett azokra az új szavazókra is számítanak, "akik a győztesre szeretnek voksolni".

Úgy tudjuk, az MSZP választási központjában már elkészítették mind a 110 egyéni választókerületre lebontva az elemzéseket, amelyek alapján azt a "fontossági sorrendet" állapítják meg, amelyet követve Gyurcsány végigátogatja az országot. Arra számítanak, hogy a Fidesz több helyen nagyon megdolozza a helyieket.

Az Index információi szerint a kampánycsend előtti napon az MSZP Budapesten kampányzárót tart.