Rövidebb lesz jövőre a kamionstop

2008.07.31. 14:10
Jövő nyáron az eddigi szombat reggel helyett csak délután három órától lép majd életbe a kamionstop, mondta el Budai Bernadett a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

További változás, hogy a tehergépjárművekre érvényes hétvégi forgalomkorlátozás nem június 15-től, hanem július 7-től lesz érvényes. Jövő nyáron tehát július 7-e és augusztus 31-e között lesz kamionstop, szombat délután három óra és vasárnap 22 óra között.

A kormány a változtatásoktól azt várja, hogy a péntek délutáni és hétfő reggeli csúcsok csökkennek majd az utakon, a tapasztalatok szerint ugyanis a kamionstopot megelőző és az azt követő időszakok a legveszélyesebbek forgalmi szempontból.

A kormányszóvivő szerint a módosítások jobban igazodnak a környező országokban, így például Ausztriában érvényben lévő rendeletekhez is, így a határokon is csökken majd a tehergépjárművek várakozás ideje.

Jövőre bővül azoknak az utaknak a köre, amelyekre nem hajthatnak fel a tehergépjárművek, így például a kamionstop idején nem használhatják majd az M7-est, a 2/A utat, valamint a 6-os út Dunaújváros-Budapest közötti szakaszát sem.