Bácskai többször találkozott Kulcsárral

2003.09.16. 22:21
Bácskai János ügyvédje az RTL Klub Hiradójának megerősítette, hogy a maffiaellenes központ azóta menesztett vezetője Ausztriában többször is találkozott Kulcsár Attilával. Bácskai ráadásul a találkozókról jelentést tett Kiss Péter kancelláriaminiszternek is.
Bácskai Jánost, a maffiaellenes központ vezetőjét két hónapja felfüggesztették állásából, és július 18. óta a katonai Ügyészség nyomozást folytat ellene. Ügyét államtitokként kezelik, de egyes híresztelések szerint Bácskait a Kulcsár-üggyel összefüggésben bűnpártolással gyanúsítják. A tábornok ügyvédje az RTL Klub Híradójának megerősítette, hogy Bácskai Ausztriában többször is találkozott a brókerrel.

"Nem kívánom cáfolni, hogy védencem, Bácskai János Ausztriában találkozott Kulcsár Attilával, amikor Kulcsár ellen még nem folyt Magyarországon büntetőeljárás" - mondta Ilcsik Sándor az RTL Klub Híradójában. Bácskai ügyvédje azonban arra már nem tudott válaszolni, hogy a nyomozati jogkörrel nem rendelkező Szervezett Bűnözés Elleni Központ vezetője miért lépett kapcsolatba Kulcsárral akkor, amikor a bróker már a titkosszolgálat megfigyelése alatt állt.

A Nemzetbiztonsági Bizottság mai ülésén kiderült, hogy ezekről a találkozókról Kiss Péter kancelláriaminiszter is tudott, mivel Bácskai János folyamatosan jelentett neki. Kiss Péter szerint Bácskai ugyanígy jelentett Lamperth Mónika belügyminiszternek és a titkosszolgálatokat felügyelő Tóth András államtitkárnak.

"Engem ugyanarról informált Bácskai úr, amiről az államtitkár urat, és amiről a miniszter asszonyt tájékoztatta " - nyilatkozta Kiss Péter.