Tőkét emel az MSZP-s Kapcsolat.hu

2008.06.26. 10:43
Tízmillió forinttal 95 millió forintra emeli az MSZP Táncsics Mihály Alapítványa a Kapcsolat.hu Nonprofit Kft. törzstőkéjét, amely a miniszterelnök blogját tartalmazó honlapot is üzemelteti, írja a HVG.

A Kapcsolat.hu oldalon működik a szocialisták közösségszervező honlapja, amelyen Gyurcsány Ferenc blogja is fut. Ezt a feladatot korábban az Amőba, azaz az Alapítvány a Modern Baloldalért látta el. Az Amőba eredetileg egy interaktív társasjátéknak indult, de 2007 szeptemberére teljesen befuccsolt és tetemes adósságokat halmozott föl.

A Kapcsolat.hu Kft-t 2006 márciusában 25 millió forintos törzstőkével hozta létre az MSZP Táncsics Mihály Alapítványa. A cég tőkéjét tavaly 85 millió forintra emelték és többször kapott hitelt a tulajdonos alapítványtól: 2006 nyarán 150 millió forintot, 2007 júliusában 50 millió forintot.

A hitelek egy részét most úgy fizeti vissza a cég, hogy veszteségrendezésre szolgáló pótbefizetés címén kap még további 60 millió forintot az alapítványtól, aztán beszámítással azaz pénzmozgás nélkül törleszti a tartozást.