Felfüggesztett börtön a volt közgyűlési alelnöknek

2007.12.06. 20:07
A hajdú-bihari megyegyűlés volt fideszes alelnöke úgy hagyta jóvá egy 88 milliós számla kifizetését, hogy tudta, a kivitelező jóval kevesebbért építette föl a Kenézy Gyula kórház gyermekpszichológiáját. Virág László az ítélet kihirdetése után leköszönt a Debrecen Airport ügyvezetéséről.
,

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt másfél év börtönre ítélte csütörtökön a Debreceni Ítélőtábla Virág Lászlót, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés volt fideszes alelnökét. A jogerős ítéletet 2 év próbaidőre felfüggesztették. Virág László két bűntársa 1-1 évet kapott, szintén 2 évre felfüggesztve.

Az ítélet szerint 2002-ben Virág László a megyei közgyűlés alelnökeként kifizetett egy 88 millió forintos részszámlát a megyei önkormányzathoz tartozó Kenézy Gyula Kórház gyermekpszichiátriai intézetének építésére úgy, hogy tudta: a teljesítési jegyzőkönyv, a műszaki adatok és a számla valótlan adatokat tartalmaznak.

Vagyis nem végezték el az ekkora összegnek megfelelő munkát a kivitelezők. Számítások szerint a kelleténél 53 millió forinttal fizetett többet így a megyei önkormányzat. Virág László az ítélőtábla döntése után lemondott a Debrecen Airport ügyvezető igazgatói posztjáról.