Kerékpárost gázolt egy országgyűlési képviselő

2008.11.21. 22:15
Sajtóinformációk szerint a szocialista Csontos János volt az a honatya, aki Sárrétudvari külterületén elütött egy kivilágítatlan kerékpárost. Mindenesetre a képviselő azonnal lemondott mentelmi jogáról, és szondát fújt, ami negatív volt.

Kivilágítatlan kerékpárral közlekedő biciklist gázolt halálra egy országgyűlési képviselő a Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvari külterületén péntek este. Ezt a rendőrség is megerősítette. Az MTI úgy tudja, Csontos János szocialista képviselő ütött el autójával egy kerékpárost, aki életét vesztette, miközben a mentő a kórház felé robogott vele.

Vezendi Jánosné százados, a rendőrség megyei szóvivője azt mondta, hogy, a baleset után a képviselő lemondott mentelmi jogáról, együttműködött a kiérkező rendőrökkel, és megfújta az alkoholszondát is, ami negatív volt. A képviselő vállalta a vérvételes vizsgálatot is.

Csontos János közleményt adott ki a balesetről. Eszerint "mélyen megrendítette" a tragédia. Az áldozaton minden erejével megpróbált segíteni, idézte fel a történteket.