K&H-ügy: 50 milliót küldött Kulcsár az MTV-be?

2003.10.28. 06:23
Az ügyészség hétfőn délután ismételten kihallgatta a szír állampolgárságú El Abed Hassant, akit a K&H-ügyben pénzmosás alapos gyanúja miatt helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság. A Magyar Hírlap információi szerint az ügyészek csaknem egytucatnyi nagy értékű banki átutalásról kérdezték, amelyek címzettjei közül az első volt a sorban Forró Tamás, az ismert televíziós személyiség cége.
A szíriai férfi ügyvédje, Retteghy István a Magyar Hírlapnak elmondta: védence azért kért ügyészi kihallgatást, mert a rendőrségen eddig nem volt lehetősége beszámolni ezekről az tranzakciókról.

Az ügyésznek megmutatnák a teljes átutalási listát

Állítása szerint a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság nyomozói többszöri kérésük ellenére sem mutatták meg védencének azokat a lefoglalt banki kivonatokat, amelyek segíthetnének Hassanak felidézni a történteket. Pusztán emlékezetből ugyanis képtelen beszámolni arról, hogy mikor kinek, mekkora összeget utalt át a számlájára beérkezett pénzekből.

Az ügyészek ugyanakkor készek eléjük tárni ezt a listát, elősegítve a teljes körű vallomást. Álláspontjuk szerint ez azért fontos, mert ezzel védence mindent elmondana, amiről egyáltalán tudomása lehetett a brókerbotránnyal kapcsolatban.

A taxis az MTV épületébe vitte az 50 milliót

Az ügyvéd a Magyar Hírlapnak megerősítette, hogy védence a múlt héten beszámolt az ügyészeknek arról, hogy egy körülbelül ötvenmilliós tétel a Magyar Televízió épületébe került. Hassan állította, hogy az első jelentősebb összeg tavaly érkezett a számlájára Kulcsár Attila pénzéből. A bróker azt kérte, hogy a tételt vegye fel, majd a pénzt adja át taxis ismerősének, Sz. Gyulának. A szíriai férfi átadta a bankjegyköteget, ám bizalmatlan volt, ezért egy munkatársával követték a taxist.

Azt látta, hogy a sofőr a Szabadság téri épületbe vitte a pénzt, de arról fogalma sincs, hogy ott kinek adta át vagy átadta-e egyáltalán az összeget - mondta el Retteghy István.