Nem tart pártbeli riválisaitól Kuncze

2005.03.03. 09:38
"Megint középen állok", latolgatta újraválasztási esélyeit Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke a Nap-Keltében. Kuncze szerint két kihívója, Kis Zoltán és Fodor Gábor sem gondolhatja komolyan, hogy elnyerhetik a posztot. Kuncze elismerte a pártvezetés felelősségét az SZDSZ alacsony támogatottsága miatt.

Fodor Gábor és Kis Zoltán sem gondolja komolyan, hogy az SZDSZ elnöke lesz, jelentette ki a Nap-Keltének adott nyilatkozatában Kuncze Gábor, a kisebbik kormánypárt elnöke. Kuncze szerint kihívói nem gondolhatják komolyan, hogy az SZDSZ küldöttgyűlése elnökké választja őket.

Középen áll

Kuncze szerint riválisai közül Kis képviseli a pragmatikusabb vonalat, Fodor inkább ideológiai alapon politizál. "Én megint középen állok", jellemezte magát Kuncze.

Kuncze szerint Fodor azért nem gondolja komolyan a pártelnöki posztért való indulást, mert nyilatkozataiban is elismeri, hogy tisztában van az erőviszonyokkal, de azért indul, hogy megjelenítsen egy másfajta véleményt. Kuncze ennek "egyébként örül".

Fodor Gábor, az SZDSZ jelenlegi ügyvivője kedden jelentette be, hogy indul az SZDSZ elnöki posztjáért.

Nem érik el a szavazókat

Kuncze a Nap-Keltének adott nyilatkozatában az SZDSZ elenyésző támogatottságának okairól is beszélt. "Ez a mi hibánk, a mi politikánk következménye feltehetően, hogy nem érjük el azt a meglévő 15-20 százaléknyi liberális szavazót, akinek egy része az MSZP-re, másik része a Fideszre szavaz". Mint megjegyezte, ő sem elégedett a legutóbbi felmérések szerinti hat százalékos támogatottsággal.