Összebalhéztak a napirenden

2007.10.01. 13:23
Délután négyre elhalasztotta az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében felhasználandó EU-s pénzek ellenőrzését felügyelő eseti bizottság ülését a testület fideszes elnöke. A testület rendkívüli ülését Pelczné Gáll Ildikó hívta össze az EU-pénzekkel kapcsolatban felmerült visszaélések tisztázására. Varju László a testület szocialista tagja lemondásra szólította fel az elnököt.

Az elmúlt napokban az EU-s pályázati pénzekkel kapcsolatos vélelmezett visszaélések miatt hívta össze az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében felhasználandó EU-pénzek felhasználását vizsgáló eseti bizottságot. A testület rövidebb vita után elfogadta az ülés napirendjét, e szerint azt vitatták volna meg a képviselők, milyen lépések kellenek az esetleges visszaélések elkerülése érdekében.

A Fidesz egy országgyűlési határozati javaslatot terjesztett elő megvitatásra, e szerint november elsejével megszüntetnék a kistérségi megbízotti rendszert és a további két EU-s szakértői hálózatot, a helyüket pedig a kistérségek által kinevezendő köztisztviselők vennék át.

Varjú László a testület szocialista tagja lemondásra szólította föl Pelczné Gáll Ildikót a testület elnöki posztjáról. Felszólítását azzal indokolta, hogy Pelczné az utóbbi időkben tett nyilatkozataival méltatlanná vált a testület irányítására. Pelczné azonban jelezte, nem mond le. Ezután ügyrendi vita keletkezett arról, hogy a fideszes javaslatról lehet-e megfelelően tárgyalni, amikor azt a rendkívüli ülés kezdetén ismerték meg a koalíciós képviselők.

A testület ülésén egyébként a kormánypárti képviselők elképzelései szerint meghallgatták volna az önkormányzati és területfejlesztési minisztert, erre azonban nem kerülhetett sor, mert félórás vita után a testület ülését Pelczné berekesztette és a testület ülését délután négyre ismételten összehívta.