Szárnyas hangyák támadása Katona Kálmán kampánynyitóján

2006.09.02. 17:59
Az MDF főpolgármester-jelöltje oxigénpalackokból szívható "hegyi levegővel" ajándékozta meg azokat, akik elzarándokoltak a Blaha Lujza téren felállított sátorhoz. Katona Kálmán kampánynyitóján a főváros szennyezett levegőjéről beszélt, közben viszont szárnyas hangyák miatt vakaródzott a hallgatóság sátron kívül rekedt része.

Nem teljesen friss levegő van a városban - kezdte rövidre szabott kampánynyitóját Katona Kálmán a pesti belváros szombaton is forgalmas terén, a Blahán felállított MDF-sátorban.

Konzervált lehelet

Almássy Kornél, az MDF budapesti elnöke többek között sikeres árvízi biztosi múltjára és cégvezetői tapasztalataira hivatkozva ajánlotta a budapestiek figyelmébe Katona Kálmánt. A Fórum főpolgármester-jelöltje egy rendszerváltás óta őrzött konzervet mutatott a színpadra lépve a mintegy százfős hallgatóságnak. A konzervbe annak idején a "kommunizmus utolsó leheletét" zárták. Katona szerint az övé sértetlen, így valaki más nyitotta ki sajátját, szennyezve ezzel Budapest levegőjét.


Nézze meg képeinket!

Együtt szívtak

A levegő metaforát tovább boncoló MDF-es főpolgármester-jelölt azt is mondta, hogy a város a korrupciós szennyezettség miatt is szellőztetésre szorul, ehhez pedig saját csapatánál nem találnak a választók "tisztábbat". Az állítás bizonyítására minden érdeklődő belekóstolhatott a párt által szolgáltatott "friss hegyi levegőbe", valójában oxigénbe, amit maszkon át lehetett szippantani a sátorban elhelyezett palackokból. A rövid beszéd, a katonakalman.hu-n található zöld program megemlítése és a párt kerületi polgármesterjelöltjeinek színpadra szólítása után Katona Kálmán maga szívott először a gázból.

Invázió és környezetszennyezés

Közben a szűkös kampánysátorból kinnrekedt közönséget a belvárosban szokatlan módon szárnyas hangyák csapata lepte el. A termetes rovarok különösen a világos nyári ruhákat és a szabadon hagyott bőrfelületet támadták. A rendezvényről távozó Katona Kálmán az Index érdeklődésére az óriási mértékű környezetszennyezést okolta a szárnyas hangyák váratlan inváziójáért.