Fészket rak a Pannon Puma

2007.01.18. 08:19
Az év végére készülhet el Kóka János gazdasági miniszter új háza a Normafánál. A Színes Bulvárlap számításai szerint legalább kétszázmillió forintot ér majd az ingatlan, amelyet Kóka cége épít. A gazdasági tárca nem tudatta, mennyit szán az ingatlanépítésre a miniszter.

Négyszáz négyzetméteres lakóterületű ház építésébe kezdett a gazdasági miniszter egyik cége – írja a csütörtöki Színes Bulvár Lap. Az újság rövid alapleírást is ad az ingatlanról, eszerint a földszinten kap majd helyet a konyha a nappali és az étkező, az emeleten pedig hálószobák és fürdőszobák lesznek. (Eredeti elrendezés.)

Az újság beszámolója szerint Kóka vállalkozása még hét évvel ezelőtt vásárolta meg a Normafánál lévő, kétezer négyzetméteres telket. A lapnak nem nyilatkoztak arról a gazdasági tárcánál, hogy mibe kerül Kóka János építkezése. A bulvárlap ezért becsült adatokat közöl az építmény várható értékéről. A lap cikkében azt találgatja, Kóka egyedül költözik új házába, vagy újdonsült barátnőjével (illetve ahogy a bulvársajtó fogalmaz: szerelmével), Kamillával.

Egy ingatlanszakértő azt állította a lapnak, hogy egy kétezer négyzetméteres telek azon a környéken mai piaci áron 120-130 millió forintot ér, míg egy négyszáz négyzetméteres ház felhúzása további hetven-nyolcvan millió forintot emészthet fel. A lap megjegyzi, hogy egy ilyen méretű építmény ekkora telken 200 és 280 millió forint között mozoghat.

A Political Capital szakértője a Színes Bulvárlapnak nyilatkozva elmondta, Nyugaton ugyan nem szokás hivatalban lévő politikusnak építkezésbe fognia, Gyulai Attila mégis úgy gondolja, Kóka SZDSZ-elnöki esélyeit nem rontja az ingatlanügy.