Molotov-koktélt dobtak Kóka János épülő villájára

2007.12.16. 18:59
Ismeretlenek három Molotov-koktélt dobtak Kóka János Normafánál épülő házára szombatról vasárnapra virradóan. A palackokat az ablakon dobták be, és meg is gyulladtak. A rendőrség rongálás miatt indított eljárást, személyi sérülés nem történt.

Három benzines palackot dobtak Kóka János exminiszter, SZDSZ-elnök épülő házára szombat éjszaka. A palackok betörték az ablakokat és lángra lobbantak.

A benzines palackok okozta tüzet a biztonsági őr eloltotta. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár nem jelentős. A XII. kerületi rendőrkapitányság rongálás miatt indított eljárást.

Az Index az építkezést menedzselő cégtől úgy értesült, a palackokat az utcafront felől dobták az épülő házra. A károk pontos mértéke nem ismert, de több nyílászárót is cserélni kell.

"Elképedve és szomorúan tapasztaljuk, hogy milyen irányba tart a magyar közélet" - mondta az MTI-nek Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője, aki szerint az eset nem valószínű, hogy a hétfői egészségbiztosításról szóló szavazással van összefüggésben. Horn szerint a közélet egy része nem akar elhatárolódni a szélsőségesektől, ezért van, hogy idegellenes csoportok masíroznak magyar településeken, és a garázsban megverik Csintalan Sándort.

Tűrhetetlennek, elfogadhatatlannak nevezte a támadást a kormányszóvivő és a Fidesz is.

Csintalan Sándort december 10-én verték meg garázsában. Az expártelnök-műsorvezető elleni támadást tegnap a Hír tv-nek és a Kurucinfónak elküldött fényképes közleményben vállalta magára a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg nevű szervezet, akik állításuk szerint már korábban is akcióba léptek: parlamenti képviselők házát dobálták meg benzines palackokkal.

Vasárnap este a Hír tv arról adott hírt, hogy egy ismeretlen betelefonáló veréssel fenyegette meg Gaskó Istvánt, a hétfőn általános sztrájkot hirdető Liga szakszervezetek elnökét. A betelefonáló azt mondta: "Gaskó is úgy fog járni, mint Csintalan Sándor." A rendőrség nyomozást indított, és mivel szombaton egy szervezet vállalta magár a Csintalan elleni támadást, a Nemzetbiztonsági Hivatal is beszállt a vizsgálatba.