Járőrautók kísérték a 2-es villamost a Parlament előtt

2007.03.09. 11:07
Információt kaptak a rendőrök arról, hogy valakik villamosokra erősített kötelekkel bontanák le a Kossuth téri kordonokat, emiatt egy darabig rendőri kísérettel jártak a 2-es villamosok.

Rendőrautók kísérték Budapesten a 2-es villamost a Parlament előtti szakaszon, jelentette a helyszínről az MTI tudósítója pénteken délelőtt.

A távirati iroda szerint az intézkedésre azért volt szükség, mert az interneten megjelent egy felhívás, miszerint villamosokkal és teherautókkal bontanák meg a Kossuth téri kordont. Méghozzá úgy, hogy kötelet kötnek a vasrácsra és azt akasztják a villamos ütközőjére.


Fotó: Barakonyi Szabolcs

A rendőrök négyesével sétálgattak a kordon előtt, miközben videókamerával felvételeket készítettek. A rendőrök a kisebb, három-négytagú csoportokat, valamint a környékbeli teherautók sofőrjeit is igazoltatják. Dél körül azonban már helyreállt a rend, a villamosok rendőri kíséret nélkül közlekedtek.

Jármy Tibor, a BRFK szóvivője csak annyit közölt, hogy "különböző közbiztonsági intézkedéseket tettünk és teszünk", de hogy miért, arra nem válaszolt.