Elvitték Gyurcsányék elől a kötcsei telket

2008.07.15. 14:34
17.2 millió forintért megvették azt a Somogy megyében lévő telket, amit a Gyurcsány-család szemelt ki magának nyaralónak. A kötcsei ingatlanra a helyiek közül sokáig senki sem pályázott, a miniszterelnök felesége tűnt a befutónak, végül az elővásárlási jog alapján mégis elhappolták előle az ingatlant.

Mégsem vehette meg a miniszterelnök felesége, Dobrev Klára azt a kötcsei telket, amelyért 17,2 millió forintot ajánlott: egy balatonszemesi nő élt ugyanis elővételi jogával, s kedden aláírta az adásvételi szerződést a tulajdonossal a mintegy másfél hektáros Somogy megyei külterületi ingatlanról.

Erről a szerződés aláírása után a vevő, Póczáné Nagy Erzsébet tájékoztatott, a telekkel kapcsolatos terveiről azonban egyelőre nem nyilatkozott, néhány nap múlva viszont már szívesen beszél erről is.

Az állítólag 2-3 millió forintot érő telket Gyurcsány Ferenc futás közben szemelte ki, a helyiek közül mostanáig senki nem akaert élni az elővásárlási jogával.

Póczáné Nagy Erzsébet elővásárlási jogára hivatkozva azután ajánlott a miniszterelnök feleségével azonos nagyságrendű összeget a telekért, hogy Dobrev Klára 17,2 millió forintos ajánlatot tett a területre. A telekügylettel a vásárlási szándék nyilvánosságra kerülése után folyamatosan foglalkozott sajtó.

A telekvásárlásról szóló hírek a múlt héten még arról szóltak, hogy a tulajdonos Kővári család inkább Dobrev Klárának adná el az ingatlant. Póczáné ügyvédje erre pert helyezett kilátásba. Kőváriék ügyvédje ezután közölte: ha fizet, mégis az elővásárlási joggal bíró vevőé lehet a volt kemping területe.