Kövér: Mocskos háború folyik ez ellen a nép ellen

2005.10.22. 19:24
A szavak nem elégségesek ahhoz, ami történt és történik ezzel a néppel, mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke szombaton Nyírbátorban.
A szavak nem elégségesek ahhoz, ami történt és történik ezzel a néppel immár hatvan esztendeje - egyebek között erről beszélt Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke szombaton Nyírbátorban, ahol a Fidesz és a Jobbik Polgári Kör közösen szervezte az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt tisztelgő emlékünnepséget.

A politikus azt mondta, "hatvan éve alattomos, mocskos kis háború folyik ez ellen a nép ellen". Az ország jelenlegi vezetésének az a célja, hogy "tulajdontalanná, kiszolgáltatottá tegyen bennünket, hogy könnyebb legyen uralkodni rajtunk" - tette hozzá. Kövér László szerint ma "csak" gazdasági ellehetetlenítéssel akarják az egyházakat eltaposni. "A módszerek változtak, finomult a kín, de az eszközök lényegében tekintve nagyon is változatlanok" - mondta.

Szóvá tette, egyesek meg-megújuló kísérleteket tesznek, hogy "átsunnyogjanak" a barikád innenső oldalára, demokratikus, szocialista forradalommá stilizálják 1956 csodáját.

Mint mondta, 1956-ban a nemzeti egység teljes mértékben valóságos volt. "A luxusbaloldaliak gátlástalansága nem szabad, hogy elfelejtesse velünk, volt ebben az országban tisztességes baloldal is, (...) lesz egy új baloldal, amellyel kialakítható egy új nemzeti egység" - hívta fel a figyelmet.

Kövér László leszögezte: "ha nem fogunk össze a változás érdekében, ha nem alakítunk ki új nemzeti egységet, akkor elődeink harca befejezetlen marad".