Kövér szerint MSZP-kreáció a Jobbik

2009.01.16. 08:14
Egy makói lakossági fórumon többek között a Jobbik politikai szerepéről, az MSZP-hez fűződő viszonyáról is beszélt a Fidesz választmányi elnöke. Az IMF főigazgatóját Gyurcsány bandájából valónak nevezte Kövér.

Kövér László szerint az MSZP most a Jobbikot használja fel a Fidesz gyengítésére; ha nincs elég jobboldali párt, a szocialisták csinálnak újabbat. A Fidesz választmányi elnökének szerda esti makói lakossági fórumáról a pénteki Népszabadság és Népszava is beszámolt.

Kövér László szavaiból az derült ki, hogy ilyen szocialista bábnak tartja a Köztársaság Pártot, ilyen volt szerinte a Centrum Párt is, ilyen a Dávid Ibolya vezette MDF, és ilyen most a Jobbik, amelynek szándékait szerinte jól jellemzi, hogy a ferencvárosi kampányban szinte nem foglalkozott az MSZP-vel, a Fideszt viszont háromszor is feljelentette választási csalásért.

Vona Gábor, a Jobbik elnök a Népszabadság kérdésére felháborítónak nevezte Kövér állítását. A parlamenti pártok csak magukból képesek kiindulni, hol az MSZP minősíti a Fidesz kreatúrájának a Jobbikot, hol fordítva, mondta Vona a napilapnak.

Vona Gábor leszögezte: a Jobbik és a Fidesz közt nagyobb a távolság, mint a Fidesz és az MSZP között, és egyúttal bocsánatkérésre szólította fel Kövért.

Az IMF főigazgatójának magyarországi látogatásáról szólva Kövér László azt mondta: Dominique Strauss Kahn ugyanabból a bandából való, mint Gyurcsány Ferenc, nyugodtan szólíthatnák egymást elvtársnak. Az IMF nem vette figyelembe, hogy nem Gyurcsány Ferencnek, hanem az országnak segítenek. Ennek az az oka, hogy az IMF is ugyanabban abban a politikában érdekelt, amit ez a kormány folytat.