Buzizásra készül a rakparton a Kádár koponyáját ellopató Gyurcsány

2007.05.09. 08:35

Mit várhatunk attól a naptól, amikor Sasvári Sándor saját terméséből eteti a lovakat (Blikk), az országot egy szürke bolsevik lepedék terítette be (Magyar Nemzet), és Bakács "Uljanov" Tibor arra a kérdésre, hogy Szereplései alapján Önt melyik oldalhoz sorolják?, azt nyilatkozza a Szabad Földnek, hogy mindkettőhöz?

Indításnak nyilván azt, hogy az írott sajtó válaszoljon a magyarságot pillanatnyilag legjobban izgató 3 kérdésre:

* Tényleg Gyurcsány Ferenc lopatta el Kádár János koponyáját?

* Ballábas-e a Da Silva Krisztofer Roberto Carlos, Roberto Carlos magyar kisfia?

* Mi a hóhért akar az MSZP a mai rakparti élőláncos tüntetéssel?

Mielőtt végigbogarásznánk a két és fél reformkommunikátor magasságát elérő újsághalmot, szögezzük le, hogy a kétezres évek legjobb interjúkérdés-felvezetése a Szabad Földben olvasható - Most hallottam, hogy növekszik a születések száma -, és ugyanitt adja a legjobb választ Czeizel Endre, miszerint A derűjét megőrizte? Tévedés, hogy én valaha is derűs voltam. Inkább mániás depressziósnak tartanám magam.

A jegyzőkönyv kedvéért annyit megemlítenék még, hogy drámai nap a magyar sajtó történetében, amikor Torkos Matild, a négygyermekes Magyar Nemzet-es komcsifaló anyuka a "kínvergencia" szó címbe emelésével lefocizza a pályáról - a saját pályájáról! - Hegyi "Tetszés Szerinti Hungária-dalszövegre Szóviccet Faragok" Ivánt, a Népszabadság ezirányú legendáját.

De térjünk végre rá a Nagy Kérdésekre.

Tekintetbe véve, hogy Bábel Balázs katolikus érsek szerint a polgárjog atyja a Biblia tanítása szerint a sátán (Magyar Nemzet), egészen megdöbbentő, hogy a lapokban szinte semmi nincs arról, amiről offline tapasztalataink szerint úgymond az egész város beszél, vagyis hogy Fletó Fletonovics Reformkommunikátor Ferenc lopatta volna el Kádár János koponyáját. Egyedül a Napi Ász pendíti meg egyáltalán a témát, úgyis mint Rendelésre lopták el Kádár koponyáját, de belül kiderül, hogy persze egy neve elhallgatását kérő régiségkereskedő szerint és még a szó bulvárlapos értelmében is bizonyítékok nélkül.

Da Silva Krisztofert szintén egészen gyanús módon hallgatja el a sajtó, csak második anyja, a Blikk ír róla, de csak annyit, hogy a már hét gyermekkel, ebből négy zabival, rendelkező kiégett balhátvéd mindaddig nem akarta elismerni apaságát, míg Hiller István át nem adta neki a gyűlöletkeltéssel, a kirekesztéssel szembeni Zéró Tolerancia kiáltvány összes parlamenti és magyar európai parlamenti képviselő által aláírt, egybekötött íveit. Roberto Carlos erre megtört, és karikalábaira tekintettel elszegődött HR-tanácsadónak Sasvári Sándor méneséhez.

Az MSZP-s performanszról, amitől még a párt budapesti frakciója, az SZDSZ is óvatosan elhatárolódott, még kevesebbet tudtunk meg, pedig erről legalább egy csomót ír az összes lap. De ha már a Népszava szerkesztőségében sem értik, mi a pártvonal, és egy Szász "A Férfitársadalom Válasza Vásárhelyi Máriára" István is csak annyit tud kihozni a témából, hogy Nekünk demokratáknak azonban (...) demonstrálnunk kell, hogy nem feledünk és nem engedünk, akkor itt már Szerekes Imre legendás helyezkedő képessége sem segít.

Gondoltuk mindaddig, amíg bele nem olvastunk a friss Sikeres Sporthorgászban Jakó L. cikkébe. A szerző hosszan boncolgatja, hogy élő légylárvával vagy fémvillantóval jobb-e, amikor két giliszta és egy merítőszák között váratlan kanyart vesz: Kissé talán elkalandoztam eredeti témámtól, de nem tehetek róla. Mindig fekbosszant, ha valaki mindenáron rá akarja erőltetni másokra a saját akaratát. Már elnézést a hasonlatért, de a melegeknek is emiatt van konfliktusuk a társadalommal. Ha nemi identitásukat megtartanák magánügyüknek a hálószobájukban, senkinek sem lenne kifogása ellenük. De ha már tömegével az utcára vonulnak, táblával hirdetve, hogy nekik mi a jó, akkor senki ne csodálkozzon, ha ezt mások nem helyeslik.

Ha jól dekódoltuk a közismerten fideszes - bizonyám - pecás magazin sorok közé bújtatott üzenetét, ma a buzi műlegyesek csapnak össze a heteró kuttyogatókkal az alsó rakparton.

Na, ezért érdemes még manapság is írott sajtót olvasni.