Miniszterekről és képviselőkről vallott Kulcsár

2005.04.28. 07:35
Újabb gyanúsítottak, köztük szocialista képviselők és miniszterek is képbe kerültek a Kulcsár-ügy nyomozása során - írja a Heti Válasz. A hetilap a birtokába került kihallgatási jegyzőkönyvekből idéz csütörtöki számában.
Az eddig megismert gyanúsítottakon kívül három jelenlegi és egy volt szocialista országgyűlési képviselő, két politikai államtitkár, két ma is aktív, illetve egy leváltott miniszter, hat alacsonyabb rangú állami és önkormányzati vezető, valamint az egyik állami tulajdonú részvénytársaság vezérigazgatója és igazgatósági tagja is képbe került a brókerügy nyomozása során - értesült a Heti Válasz.

Az érintettek közel felére nézve Kulcsár terhelő vallomást tett - teszi hozzá a hetilap, amely az ártatlanság vélelmére hivatkozva neveket nem közöl.

Nem reagálnak

Nyakó István, az MSZP szóvivője a hirado.hu-nak az üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott: nem kívánja kommentálni a Kulcsár Attilának tulajdonított állításokat. Egy gyanúsított kijelentéseire nem reagálunk - fogalmazott a szóvivő.

A Magyar Nemzet a múlt héten részleteket közölt Kulcsár Attila gyanúsítotti kihallgatásának ügyészségi jegyzőkönyveiből. A megjelent információkra hivatkozva a Fidesz Lamperth Mónika belügyminiszter azonnali leváltását követelte Gyurcsány Ferenctől, ám a kormányfő kiállt a tárcavezető mellett.

A szabadságra készül Kulcsár

A Népszava ügyészségi forrásból úgy értesült, hogy május első heteiben fordulat következik be a K&H-ügy nyomozásában. Zámbó Gyula, Kulcsár ügyvédje a napilapnak azt nyilatkozta: védence már a börtönévek utáni életét tervezi. Tisztában van azzal, hogy nehezen tud majd elhelyezkedni, kényelmetlen ismertsége miatt ugyanis vélhetően kevesen alkalmazzák.