Kuncze ingatlanfejlesztő cégóriáshoz igazol

2008.04.22. 13:28
Az SZDSZ sokak által visszavárt exelnöke az üzleti életben kamatoztatja tovább kapcsolatait. Kuncze Gábor várhatóan a héten foglalja el a Biatorbágy és Törökbálint közötti 300 milliárdos Tópark-projekt egyik központi cégében a felügyelő bizottság elnöki posztját.

Kuncze Gábor a Bia-Projekt Ingatlanforgalmazó Zrt. felügyelő bizottsági elnöke lesz szerdától, értesült az Index.

fotó: topark.eu

Az SZDSZ éléről tavaly távozott Kuncze neve a napokban került elő ismét a politikai sajtóban, miután utódja, Kóka János, és több ismert szabad demokrata egyre többször és egyre határozottabban invitálja vissza a koalíciós és a belső válság miatt zilált állapotú párt elnöki székébe. Kuncze eddig nem nyilatkozott az SZDSZ-es comeback-ről, párttársai azt mondják, nem akar visszatérni a párt élére. De Kuncze azt sem hozta nyilvánosságra, hogy üzleti karriert fontolgat.

Kuncze annak a cégnek lesz fb-elnöke, amelyet március óta Pimper Richárd, a Miniszterelnöki Hivatal korábbi szakállamtitkára vezet. Pimper, aki a Bia-Projekt Ingatlanforgalmazó Zrt. vezérigazgatójaként a 176 hektáros zöldövezeti területen, a Törökbálinti-tó közvetlen közelében elhelyezkedő lakópark-, iroda- és bevásárló-komplexum, és az azokhoz futó autópálya-lehajtók építését koordinálja, az Index kérdésére megerősítette az információt.

fotó: topark.eu

A Bia-Projekt vezetője ugyanakkor leszögezte, az egykori SZDSZ-elnök a megállapodás szerint nem végez majd operatív feladatokat a cégnél, posztja a jövőben sem lesz akadálya politikai szerepléseinek.

A BIA Zrt. egy infrastruktúrafejlesztő cég, mely a Deutsche General Bau csoport leányvállalata. A Deutsche General Bau 2006-ban nyerte el a Tópark-projekt első fejlesztési ütemében nettó 70 ezer négyzetméter alapterületű irodapark generál-kivitelezési feladatait. Az összességében 300 milliárd forintba kerülő, többlépcsős beruházás a londoni bejegyzésű Walker & Williams Investment Group zártkörű ingatlanbefektetési társaság kezében van. A W&W IG magyarországi befektetési és működési döntéseit hozó Walker and Williams Hungary Zrt. menedzsmentje közleményben gratulált Kunczénak.