Csak a madarak láthatják az Orbán-villát

2005.12.16. 07:03
Teljesen átépítették Orbán Viktor villáját. A Népszabadság szerint az ingatlan jóval nagyobb és sokkal többet ér, mint az a politikus vagyonbevallásában szerepel. A lap szerint a házról csupán néhány kerti zsánerkép, egy homlokzati fotó, és két légi felvétel ismert. Endrényi Éva szerint „László mindenkinek hazudott”. A Magyar Nemzet úgy tudja, állami pénzeket kap a privatizált kiskunhalasi kórház. Lapszemle.

Teljes felújítás az Orbán-villában

Orbán Viktor 2002 májusában vette meg a szabadság-hegyi Cinege utca 5. szám alatti házat. Renoválásának költsége - becslések szerint - többszöröse a korábban megjelölt húszmillió forintnak. A ma már csaknem 400 négyzetméteres ház lényegesen nagyobb annál, mint amit a politikus vagyonbevallásában szerepeltet és 200-220 milliót ér. A jó fekvésű ingatlan rejtett, az épület az utcáról gyakorlatilag nem fotózható - írja a Népszabadság. Ezt bizonyítja, hogy a házról mindmáig csupán néhány kerti zsánerkép, egy, a Fidesz elnökének honlapján közzétett homlokzati fotó, és két légi felvétel jelent meg.
Bővebben a Népszabadságban >>>>

Állami pénz privatizált kórháznak

A Magyart Nemzet arról ír, hogy több tízmillió forintos állami támogatást kapott fejlesztésre egy privatizált kiskunhalasi kórház. A szakmai szervezetek szerint indokolatlan közpénzt juttatni olyan intézménynek, amelynek működtetését éppen azért adták magáncég kezébe, hogy a korszerűsítéseket az saját tőkéből fedezze. Eközben a kórház gazdálkodását a rendőrség vizsgálja.
Részletek >>>>

Fogadás Kulcsárral

A K&H-brókerbotrány idején Endrényi Éva üzletasszony és Kovács László akkori MSZP-elnök is tagadta kettejük viszonyát. A Magyar Hírlapnak most azt mondta, hogy egy fogadáson Kovács László vele együtt találkozott Kulcsár Attilával. A nő azt is elmondta, hogy Kovács faxon küldte át neki, hogy mit nyilatkozhat az ügyben.
A Magyar Hírlap cikke >>>>