Életveszélyesen megfenyegették Lendvai Ildikót

2004.01.18. 18:45
A korán kelő fenyegetőző vasárnap reggel hatkor hívta a szocialista frakcióvezetőt, olyan sorsot ígérve neki, mint amilyenre a Tilos Rádió előtt elégetett izraeli zászló jutott. Lendvai Ildikó a rendőrséghez fordult.
Életveszélyesen megfenyegették Lendvai Ildikót, az MSZP frakcióvezetőjét vasárnap reggel; a politikus bejelentést tett a rendőrségen - értesült az MTI. A frakcióvezető az MTI kérdésére elmondta: vasárnap reggel hat óra után lakása telefonján egy férfi hang jelentkezett, s az ismeretlen, "nyilvánvalóan a Tilos Rádió elleni tüntetésen történt izraeli zászlóégetésre utalva" mocskolódóan megfenyegette. Szavai szerint számára hasonló sorsot kilátásba helyező, antiszemita fenyegetést kapott.

"Máskor is kapok fenyegető levelet"

"Nem azért tettem rendőrségi bejelentést, mert úgy gondolom, hogy tényleges életveszélyben vagyok. Politikusként kaptam már általános fenyegető és indulatos leveleket" - jegyezte meg Lendvai Ildikó. "Azért éreztem úgy, hogy be kell jelentenem a rendőrségen, mert ez annyiban különbözött a szokásos, általános fenyegető levelektől, hogy a konkrét tüntetés konkrét eseményére utalt, az onnan elszabaduló indulatokkal függött össze" - közölte.

Másokat is érhet atrocitás

Másokat is érhet hasonló incidens, mint ahogy ért is - mondta Lendvai Ildikó, utalva a Gusztos Péter szabad demokrata politikust minap ért fenyegetésre. "Ha a sorozat folytatódik, a rendőrségnek tudnia kell erről" -tette hozzá. Hangsúlyozta: szó nélkül nem szabad elmenni emellett, de - mint mondta - nem kért védelmet, nem érzi magát veszélyben.

Gusztos Péter SZDSZ-es parlamenti képviselőt a szerdán megjelent, a Tilos Rádió-ügyről szóló írása miatt fenyegették meg életveszélyesen. A Magyar Hírlap on-line változatának fórumán egy névtelen hozzászóló konkrét napot megjelölő életveszélyes fenyegetést intézett Gusztos Péterhez és a vele egy oldalon publikáló újságíróhoz.