Lendvai rendre utasította Szilit

2007.11.08. 20:06
Azt nem feltételezi az MSZP frakcióvezetője, hogy Szili Katalin házelnökből a személyes rossz szándék beszél, amikor a kormányzatot bírálja, de Lendvai Ildikó szerint az is hibázhat, akit a féltés vezet. Így Szili jobban tenné, ha először az MSZP elnökségével osztaná meg kétségeit.

Az MSZP-nek most össze kell kapaszkodnia, ilyenkor meg kell fontolni, hogy kifelé hogyan nyilatkozunk - intette óvatosságra Szili Katalin házelnököt Lendvai Ildikó egy budapesti lakossági fórumon.

Az MSZP frakcióvezetője szerint nem vitás, hogy a kabinetet rendre bíráló "Katit a baloldal féltése vezeti, nem személyes rossz szándék", de ezzel együtt - mondta Lendvai - én sem örültem több, a kormányt bíráló nyilatkozatának.

A lakossági fórum mintegy százfős hallgatóságának egy része amiatt kárhoztatta az Országgyűlés elnökét, hogy már nem először szól be a kormányzatnak és a pártnak, illetve egyre kritikusabb, mióta nem választották meg köztársasági elnöknek.

Lendvai azért mindenkit nyugalomra intett, mondván: mindnyájan jogosan aggódnak az alacsony népszerűségi adatok miatt, de a meccs még nincs lejátszva."Attól, hogy valakit a féltés vezet, még hibázhat" tért vissza Szilire. A frakcióvezető szerint ugyanis a politikában kalkulálni kell a kimondott mondatok hatásával is, most pedig összekapaszkodásra van szüksége a pártnak, ilyenkor az embernek meg kell gondolnia, jogos kritikáját kifelé hogyan fogadják.

Az MSZP elnöksége mindenestre kíváncsi lenne Szili véleményére, a hétfői elnökségi ülésen arra kérték a házelnököt, menjen el többször a testület ülésére, amelynek állandó meghívott vendége, és ott mondja el előbb, mit gondol a kormányzásról és a pártról.