Indoklás nélkül leváltottak egy rendőrvezetőt

2008.05.24. 21:19
Az országos rendőrfőkapitány azonnali hatállyal, indoklás nélkül visszavonta Csurka László rendőr ezredes, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatójának vezetői megbízatását - mondta el az MTI-nek szombaton maga az érintett.

Csurka László közlése szerint Bencze József országos rendőrfőkapitány péntek délután magához hívatta, s közölte vele, hogy indoklás nélkül visszavonja vezetői megbízatását.

Csurka ezredest - mint mondta - váratlanul érte a döntés. A 23 éve rendőr Csurka László 13 éve tölt be különböző szintű vezetői beosztásokat a rendőrségnél, 2003 óta főkapitány-helyettes, közbiztonsági igazgató Hajdú-Bihar megyében, ez év januártól pedig - a rendőrségi átszervezést követően - a főkapitányság rendészeti igazgatója.

A felmentett rendőri vezetőnek más beosztást ajánlanak fel, amiről szerdán kell döntenie, hogy elfogadja-e. Az MTI-nek az 50 éves ezredes úgy nyilatkozott, hogy továbbra is rendőrként kíván dolgozni és nem nyugdíjba menni, de döntése természetesen függ a felajánlott beosztástól.

Tiszta a lelkiismeretem, a törvényeket mindig kőkeményen betartottam és betartattam, soha senkinek jogellenesen engedményt nem tettem - mondta az MTI-nek a felmentett rendőri vezető.