Lendvai kampányfőnöke volt a korrupcióval vádolt terézvárosi szocialista

2003.08.28. 19:15
Lendvai Ildikó kampányfőnöke és a szocialista képviselőcsoport hírlevelének készítője volt Csonka Gábor, a Magyar Nemzet által korrupcióval megvádolt terézvárosi szocialista. Az MSZP frakcióvezetője szerint ha korábbi munkatársáról kiderül, hogy korrupt, el kell ítélni, ha azonban ártatlanságát derítené ki a vizsgálat, akkor a valótlan hírt közlő újságnak kell felelnie.
A Magyar Nemzet szerdai száma szerint Lendvai Ildikó és Varjú László médiatanácsadója, Csonka Gábor kilátásba helyezett "kijárásaiért" pénzt követelt egy fővárosi családi vállalkozástól. Jónás Csaba vállalkozó korábban szerződésben állt a VI. kerületi önkormányzattal, de a városrész vagyonkezelői irodája - noha a követelést elismerte - nem fizetette ki közel ötvenmillió forintos adósságát.

Ezután Jónás kapcsolatba lépett Csonkával, akivel egy házban laktak, és aki a lap szerint többször is dicsekedett jó kapcsolataival. Az újság szerint Csonka tízszázalékos jutalékért vállalta a kinnlevőség behajtását. A szocialista párttag szerdán közleményben jelezte, hogy egy szó sem igaz a lapban megjelent állításokból, és pert helyezett kilátásba a lap ellen. Szerdán az Index nem tudta elérni Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezetőt, csütörtökön azonban visszahívta munkatársunkat. Lendvai jelezte, hogy Csonka Gábor a kampányfőnöke volt, illetve a cége készíti már tíz éve az MSZP frakciójának hírlevelét. A kiadvány szeptember végén jelenik meg legközelebb, addigra a frakcióvezető reményei szerint kiderül az igazság.

Lendvai Ildikó szerint, ha volt munkatársáról bebizonyosodik, hogy korrupt volt, akkor ezért őt el kell marasztalni, ha azonban bebizonyosodik ártatlansága, amit ő szívből remél, akkor a lapot kell elmarasztalni. Kékesi Tibor, Terézváros országgyűlési képviselője, aki a Magyar Nemzet szerint a kenőpénz egyik címzettje volt, az Indexnek tagadta, hogy egyáltalán ismeri Csonkát. Kékesi egyébként Lendvai Ildikó közlése szerint feljelentést tesz rágalmazásért ismeretlen tettes ellen.