A polgármestert lökdöste a nyíradonyi MSZP-elnök

2005.12.18. 21:07
Az RTL Klub Híradójának infromációi szerint kis híján verekedésbe torkollott Nyíradony fideszes polgermestrének és a város szocialista elnökének szombati vitája. A szóváltásnak az értesített rendőrség vetett véget. Tasó László szerint arra hivatkozva lökte őt félre Szilágyi János, hogy nem akarta volna beengedni a hivatalba, a hírbe hozott szocialista szerint épphogy csak arrébb rakta a városvezetőt.

Majdnem verekedésbe torkollott a nyíradonyi fideszes polgármester és parlamenti képviselő Tasó László és a városi elnök, Szilágyi János szombati vitája, adta hírül az RTL Klub Híradója. A szóváltást az okozta, hogy szombat óta nincs a városban orvosi ügyelet, a nyíradonyiak ezentúl a hajdúnánási SZTK-ba járhatnak át ügyeleti időben. A helyi orvosok ugyanis sztrájkolni kezdtek szombattól, az elmaradt ügyeleti díjak kifizetését követelve.

A Fideszes polgármester a helyi egészségház előtt keveredett éles szóváltásba a szocialisták városi elnökével."Hirtelen azzal a felkiáltással, hogy: Nem akarsz beengedni? Már meg is lökött két kézzel, belökött az ajtón! Aztán amikor mellém lépett utána megragadva a balkaromat nekivágott az oldal-üvegajtónak!" - mondta Tasó László, az RTL Klub-nak nyilatkozva. A Hír TV-nek nyilatkozatát azzal egészítette ki, hogy szocialista riválisa "le is tetűzte".

Szilágyi János viszont azt állította a televíziónak, hogy szó sem volt támadásról, ő csak a betegellátás jövőjéről próbált tájékozódni.Az MTI-nek hozzátette: magánemberként, a helyi időszaki kiadvány felelős szerkesztőjeként akart tájékozódni. A szocialista elnök úgy emlékezett, beakart menni az épületbe, de a polgármester beállt az ajtóba és arra a felszólításra sem ment arrébb, amikor Szilágyi azt mondta: engedje őt be a városvezető. "Fogtam és finoman arrébb tettem. Az kérem szépen egy légycsapás erősebb, mint amit az én jobb kezem művelt vele!" - mondta Szilágyi János, MSZP-s városi elnök a hírműsornak nyilatkozva.

A szocialista párt hajdú-bihari alelnöke elhatárolódik a történtektől. Gurzó László szerint Szilágyi János magánemberként érintettje az ügynek. A lökdösődő politikusok megnyugtatására végül rendőrt kellett hívni. A polgármester feljelentette támadóját. Az ügy részleteit jelenleg a rendőrség vizsgálja.