Szombattól újra a kerékpárosoké a Margit híd egyik sávja

2008.06.05. 12:27
Június 7-től a nyár folyamán minden hétvégén újra a kerékpárosok veszik birtokukba a Margit híd egy részét.

Kizárólag biciklivel lehet majd hétvégenként közlekedni a Margit hídon a Pestről Budára vezető oldalon a szélső sávban. Az autóforgalom korlátozása szombaton 14 órától vasárnap éjfélig lesz minden hétvégén. A helyszínen táblák jelzik a változásokat, így mind a kétkerekesek, mind az autósok jóval előbb látják, mire számítsanak, ha a Margit hídhoz érnek.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes reméli, hogy a nyári időszakokban csökkenő fővárosi autósforgalomnak és a gépjárművel közlekedők toleranciájának köszönhetően a Margit hídon az érintett hétvégéken idén sem lesz forgalmi torlódás, ami tavaly azért többször is előfordult.

Ideiglenes kerékpársávot tavaly alakítottak ki először a Margit hídon. A tapasztalatok szerint a nyári hétvégéken nem okozott gondot a közlekedésben az, hogy a Pestről Budára vezető két sáv egyikét átvették a kerékpárosok.

Ősz elején azonban a rakpartlezárás és a megkezdődő Árpád hídi járdarekonstrukció miatt már zavarokat okozott a forgalomban a kerékpársáv. Ezért az akciót két héttel a tervezett időpont előtt lefújták.

A Margit híd jövőre kezdődő felújítása után azonban már nem lesz ilyen probléma, hiszen a híd északi oldalán két méterrel kiszélesítik a járdát, hogy elkülönített kerékpárutat építhessenek rá.