Új jobboldalt toboroz az MDF

2006.05.13. 12:50
Az MDF számára a következő négy év feladata, hogy az új magyar jobboldalt felépítse, és 2010-re kormányzóképessé tegye - jelentette ki Dávid Ibolya az MDF országos választmányának szombati ülésén. A párt elnöke szerint ehhez az MDF-nek is meg kell újulnia.

"Az MDF nem néppártot, hanem korszerű, konzervatív pártot akar építeni. Politikai stratégiájának lényege nem az, hogy egyre több szavazatért egyre több elvet és értéket dob el, hanem hogy egyre több szavazót győz meg programja helyességéről" - mondta Dávid Ibolya az MDF országos választmányának ülésén.

Ehhez a pártelnök szerint az MDF-nek is meg kell újulnia. A demokrata fórum ezért az elkövetkező hónapokban támogató, toborzó kampányt indít, hogy új tagokat, szimpatizánsokat hívjon soraiba. Megszólalásra kérik az eddig néma konzervatív értelmiséget és szakértőket, új alapokra helyezik a kapcsolatot a történelmi egyházakkal, és megkezdik a felkészülést az önkormányzati választásokra.

Az MDF-nek választható alternatívát kell készítenie az MSZP-SZDSZ kormánnyal szemben. "Ha jól csináljuk, akkor az MDF lehet a szociálliberális oldalt majdan leváltó erők vezetője" - mondta a pártelnök. Megfogalmazása szerint az új jobboldal filozófiája az elvi, értékalapú konzervativizmus, bázisa a középosztály, stílusa a párbeszéd.

Dávid Ibolya kitért rá: az ország bajban van, ezért az MDF minden támogatást megad majd a parlamentben ahhoz, hogy a költségvetést rendbe tegyék. Azonban amint túl vannak a válságkezelésen, emlékeztetik majd a kormánypártokat arra, hogy a nehézségekért az MSZP és az SZDSZ elhibázott politikája a felelős.

Hangsúlyozta, hogy nyitottak az együttműködésre a másik két ellenzéki párttal is. Szorgalmazta, hogy fejezzék be az érzelmi politizálást, és az érdemi megoldások keresésére koncentráljanak. Ma úgy tűnik, hogy a párbeszédre csak az MDF nyitott, a Fidesz máig nem vonta le a választás tanulságait, elnöke leginkább az MDF-re próbálja áthárítani a felelősséget - jelentette ki.

Dávid Ibolya úgy fogalmazott: "A Fidesznek a következő hónapokban is csak egyetlen politikai témája lesz: a Magyar Demokrata Fórum molesztálása".