Medgyessy irodája a Parlamentben marad

2004.09.13. 13:35
Az Index információi szerint Medgyessy Péter leköszönő miniszterelnöknek a törvény szerint járó irodáját a Parlamentben alakítják ki. Horn Gyulát és Orbán Viktort hivatali idejük lejártát követően a Miniszterelnöki Hivatal irodaházába költöztették helyhiányra hivatkozva, igaz Horn azóta ismét a parlamentben kapott dolgozószobát. Medgyessy a miniszterelnöki kabinet eddigi irodáinak egy részét használhatja majd.
A Blikk hétfői híre szerint Medgyessy Péter miniszterelnök a Parlament félemeletére, az egykori kormányszóvivői irodába költözik azután, hogy hivatalosan is leköszön miniszterelnöki posztjáról. A jogszabályok alapján ugyanis Medgyessy Péternek - mivel két évig volt hivatalban - egy évig jár az iroda kétfős titkársággal.

Gulyás Erika kormányszóvivő titkárnője útján a Blikk információit találgatásnak minősítette, ugyanakkor az Index is úgy értesült, hogy a távozó miniszterelnöknek a Parlamentben jelölik ki az új irodáját. Az Index kormányközeli forrásai szerint a miniszterelnöki kabinet eddig használt félemeleti irodáinak egy részét foglalhatja el Medgyessy Péter, aki az első távozó miniszterelnök, akinek a szobáját a Parlamentben jelölik ki. Úgy tudjuk a jelenleg ott tartózkodó tanácsadók már el is kezdtek kihurcolkodni az irodából.

Boross Péter egykori kormányfő olyan rövid ideig töltötte be tisztségét, hogy nem járt számára ilyen jellegű juttatás. Horn Gyula korábbi miniszterelnököt a kancellária Kossuth téri irodaházában helyezték el, igaz, több mint egy éve ismét a parlamentben van a dolgozószobája. Orbán Viktor volt kormányfőt az Országimázs Központ egykori irodájába költöztették, pedig - mint arról korábban beszámoltunk - a parlamentben nézett ki magának egy irodát, azt, ahol Boross Péter, mint miniszterelnöki főtanácsadó dolgozott 1998-2002 között.