Medián: drasztikusan romlik a közhangulat

2006.06.30. 06:57
Évtizedes negatív rekordot döntöttek a lakosság gazdasági várakozásai, a Fidesz átvette a vezetést - többek között ez derül ki a Medián legutóbbi felméréséből.

Az MSZP támogatottsága a teljes népesség körében 37-ről 31 százalékra csökkent, a Fideszé pedig hasonló mértékkel 38 százalékra nőtt - derül ki a Medián június 16-a és 20-a között, 1200 fő megkérdezésével készített fölméréséből, amely a HVG-ben jelent meg.

A kutatás szerint a választani tudó biztos szavazók között a Fidesz 51, az MSZP 39 százalékot ért el. A parlamentbe sem az SZDSZ, sem az MDF nem jutna be a mérés szerint, de az MDF két kategóriában is megelőzi az SZDSZ-t, és csak a biztos szavazó pártválasztók között ért el mindkét párt négy-négy százalékos támogatást.

Mindez annak tudható be, hogy a kutatás szerint a megszorító intézkedések bejelentése után 49-ről 62 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik szerint az országban rossz irányba mennek a dolgok, és 32-ről 57 százalékra nőtt azoké, akik háztartásuk pénzügyi helyzetének romlását valószínűsítik.