Medgyessy szerint nem nyer a koalíció 2010-ben

2008.04.02. 22:23
Medgyessy Péter szerint nagyon nehéz elképzelni, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció meg tudja nyerni a 2010-es választást. A volt miniszterelnök az ATV műsorában azt is közölte, Gyurcsány Ferenc kormányfő ma már "több konfliktust és problémát okoz, mint amennyit megold, és ha ez igaz, akkor ennek a konzekvenciáit le kéne vonnia".

"Nagyon nehéz elképzelni, hogy ez a koalíció meg tudja nyerni a választásokat 2010-ben, függetlenül attól, hogy Gyurcsány lesz a miniszterelnök vagy sem" - jelentette ki Medgyessy Péter az ATV Nő háromszor című szerdai műsorának felvételről sugárzott adásában.

Hozzátette: "az, hogy milyen arányú lesz a másik oldal győzelme, attól függ, milyen szocialista miniszterelnök lesz". Medgyessy Péter arról is beszélt, az az érzése, Gyurcsány Ferenc ma már "tényleg több konfliktust és problémát okoz, mint amennyit megold, és ha ez igaz, akkor ennek a konzekvenciáit le kéne vonnia".

A politikus arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a kormányfőnek le kellett-e volna mondania a március 9-i népszavazás eredményének ismeretében, azt válaszolta, hogy nem. "Azt gondolom, hogy Őszöd (Gyurcsány Ferenc 2006. májusi balatonőszödi beszéde)után le kellett volna mondania".

A mostani kormány számára nem elég baloldali, "a szolidaritás értékrendjét annyira átírták", hogy már nem tudja követni. Kérdésre válaszolva azt mondta, véleménye szerint nagyobb nyugalomra, kiszámíthatóságra lenne szükség az országban, és "hiteles emberekre".