Keresztény egységfront a melegházasságok ellen

2005.03.05. 10:17
Egységfrontba tömörülnek a vallásos szervezetek a melegek együttéllési jogai ellen. A hívők félelmei szerint a homoszexualitás rombolja a családokat. A keresztények az alkotmányban rögzítenék, hogy a házasság férfi és nő tartós életközössége.

Férfi-nő kapcsolatként alkotmányosítanák a házasság fogalmát a keresztény szervezetek, írja a Népszabadság. "A család fogalma foglalt, férfi és nő tartós életközösségét jelenti", hangzott el a keresztény szervezetek pénteki konferenciáján.

Alkotmányozók

A tanácskozás apropóját az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nemrégiben kiadott, a melegek tartós együttélésének jogi szabályozását ellenző családvédelmi chartája adta. A melegszervezetek tiltakozását kiváltó állásfoglalás szerint "a divattá váló homoszexualitás" aláássa a családban betöltött szerepeket és rombolja a családokat.

A pénteki tanácskozáson továbbléptek a keresztény szervezetek, Hollik István, az Ifjúsági Keresztény Szövetség alelnökének követelése szerint "szeretnék, ha az alkotmány nevesítené, hogy a házasság egy férfi és egy nő tartós életközössége".

A férfisiker záloga

Szarka Istvánné, az Aszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom elnöke szerint a melegek együttélését ellenző mozgalmukkal egyetértők száma hamarosan sokszorosára fog nőni. A mozgalmát a család-anyaság-magzatvédelem hármas jelszavával meghatározó, negyven éve házas, háromgyerekes Szarkáné szerint "az ép családnál nincs fontosabb érték, ez a férfi sikerének is a záloga", írja a Népszabadság.