Molnár Gyula nem hívna elhízott és cigány művészeket

2009.02.05. 06:56
Újbuda polgármestere a Pa-Dö-Dőn és Caramelen poénkodott egy önkormányzati ülésen, majd az ellenzéki bírálat után elnézést kért, olvasható a Magyar Hírlapban. Molnár Gyula visszautasította a vádakat.

A Pa-Dö-Dő és Caramel kinézetén, származásán viccelődött az újbudai önkormányzat testületi ülésén Molnár Gyula szocialista polgármester, írja a Magyar Hírlap.

A lap szerint Schneller Domokos, a Fidesz képviselője elmondta: arról érdeklődött a kerület vezetőjénél, hogy a különböző rendezvényekre kifizetett sztárgázsik 42 millió forintos összegét nem lett volna-e jobb a beázó iskolaépületek tetőinek megjavítására fordítani, és példaként hozott fel néhány előadót, akik a kerületben léptek fel.

Molnár Gyula azzal riposztozott, felkéri munkatársait, hogy olyan rendezvényeket szervezzenek ezek után, amelyekre nem elhízott és cigány művészeket hívnak meg. A Magyar Hírlap forrásai azt állítják, hogy a baloldalról és az alpolgármesterek közül is többen nevettek Molnár "poénján". Schneller elmondta, azonnal visszautasította ezt a hangot, mivel a polgármester nem bélyegezhet meg senkit etnikai hovatartozás és a testsúlya alapján.

Szőke László, az Újbudai Városszépítő Egylet képviselője az ülésen ugyancsak bírálta a polgármester szavait, erre Molnár Gyula elnézést kért.

Molnár Gyula közleményben utasította vissza a lapban felröppentett vádakat. Azt írta, a valóságban éppen ő volt az, aki "óvta képviselőtársát a félreértelmezhető megfogalmazásoktól", és arra hívta fel "fiatal jobboldali képviselőtársa figyelmét, hogy példálózó megfogalmazása rasszista, kirekesztő megjegyzésként is értelmezhető". Ez a felismert veszély magyarázhatja, hogy a "hírt" továbbadó képviselőt megcsalta az emlékezete - olvasható a közleményben.

A testületi ülésről készült hangfelvétel pénteken elérhető lesz az önkormányzat honlapján.