Csúcsüzem a Mikulásgyárban

2005.12.14. 18:25
A múlt szombaton üzembe helyezett Mikulásgyár, az év legnagyobb szabású jótékonysági eseménye eddig sikeresen termelt: az adományozók ajándékai a Vöröskereszt huszonkét kamionját töltötték tele.

Már az első nap 202 láda ajándékot csomagoltak be az üzem hivatásos mikulásai, majd vasárnap már 653 láda élelmiszer, játék, könyv, higiéniás felszerelés gyűlt össze - a hétvége egyenlege így tizenkét darab, színültig megrakott kamion volt. Az adományok zöme plüssállatka és tartós élelmiszer, de például több száz kiló mosópor is érkezett a helyszínre, a Felvonulási térre, a Műcsarnok szomszédságába.

A Vöröskereszt Budapesten hét régióközpontban tárolja a beérkezett ajándékokat - a hétvégi gyűjtésből az összes régió raktárát telitöltötték, és onnan folyamatosan viszik őket végső céljukhoz, a rászorulókhoz.

A továbbiakban a szervezők arra kérik az adományozókat, hogy elsősorban a háztartási vegyszerekre koncentráljanak, ezekből arányaiban kevesebb érkezett eddig. Az adományozással kapcsolatos kérdésekre egyébként egy sebtében felállított információs telefonvonalon kaphatunk választ, a budapesti 453-5342 számon.

A helyszínen dolgozók jópofa történeteket mesélnek az elmúlt napokból. Szombat például délután egy amerikai házaspár tévedt a Mikulásgyárhoz, és miután kikérdezték a jelenlevőket, mi zajlik itt, sarkon fordultak, és egy óra múlva sok zacskó élelmiszerrel tértek vissza. Egy veresegyházi vállalkozó pedig megkereste a gyár mikulásmunkatársait, és felajánlotta, hogy a helyszínre szállítja negyven fős, karácsonyi pompában díszelgő, városnéző kisvonatát, amellyel egész hétvégén furikázta a gyerekeket, családokat körbe-körbe, az objektum környékén - természetesen teljesen ingyen.

Egy idős hölgy könnyes szemmel hozta be befőttjeit, és elmesélte a mikulásoknak, hogy nemrég elvesztette férjét, akinek rengeteg befőttet rakott el még a nyáron, de most egyedül maradt, és nincs rájuk szüksége. Több csomag mellé egyébként levelet is mellékeltek az adományozók, különböző versidézetekkel, jókívánságokkal.