Nyomozás indult a Millenáris Kht. ex-ügyvezetője ellen

2002.07.30. 17:44
A Millenáris Kht. volt ügyvezetője, Berkecz Mária 21,6 millió forinttal a zsebében távozott a posztról. A rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága hűtlen kezelés bűntette miatt nyomozást rendelt el.
Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt nyomozást rendelt el a Millenáris Kht. volt ügyvezetőjének átutalt 21,6 millió forintos kifizetés ügyében a rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága - erősítette meg a Magyar Hírlap információját Liszka Károly igazgatóhelyettes kedden. Berkecz Mária, a Millenáris Kht. korábbi ügyvezetője a munkaszerződésben foglalt járandóságának többszörösét, valamint 10 millió forint hallgatási díjat vehetett fel távozásakor.

Millenáris bűnök - címszavakban
Álomhasznot produkáló filléres órák; szinte ingyen adott MTV-s archív anyagok; tízmilliós hallgatási díj; százhúszezres haletetés; hét és félmillió forintért őrzött vendégkönyv.

Bártfait sikkasztással gyanúsíthatják

Az ügyben várhatóan gyanúsítottként hallgatják meg Bártfai Bélát, a Miniszterelnöki Hivatal volt közigazgatási államtitkárát. A rendőrség Szervezett Bűnöztés Elleni Igazgatóságára július elején érkezett be az összes eredeti munkaszerződés a Millenáris Kht. távozott ügyvezetőjének szóló több tízmilliós kifizetése ügyében. A nyomozók szerint az iratok megalapozhatják a kifizetést intéző államtitkárral, Bártfai Bélával szemben a sikkasztás alapos gyanúját.

Bártfai Béla korábban úgy nyilatkozott: az úgynevezett hallgatási pénz teljesen normális a munkaviszonyban állóknál, azt főként cégvezetőknél szokták alkalmazni, egy közös megállapodás összegszerű tartalmáról viszont nem illik beszélni.

Betörtek Berkecz Mária lakásába

Értékes számítógépeket loptak el a Millenéris Kht. korábbi igazgatójának lakásából - értesült a HavariaPress. A betörők július 28-án jutottak be a XIII. kerületi társasházi lakásba, amikor a sértett és családja nem tartózkodott otthon. A lakásból egy laptop és két számítógép központi egysége tűnt el.

A rablók felfordulást hagyva maguk mögött átnézték a fényképalbumokat, és a névjegykártyatartót is. Berkecz Mária abban reménykedik, hogy csak egy sima köztörvényes bűncselekmény történt, furcsállja ugyanis, hogy a betörők aranyékszereket és valutát is otthagytak a lakásában.