Őrizetbe vették a Millenáris Kht. volt vezetőjét

2002.10.01. 22:44
Őrizetbe vették a Millenáris Kht. volt vezetőjét, B. J-nét, akinek előzetes letartóztatását is indítványozza az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága - közölte az M1 esti híradója kedden. A cég jelenlegi vezetője, Mizsei Zsuzsa szeptember 24-én tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.
A volt igazgatót azzal gyanúsítják, hogy irányítása alatt csaknem egymilliárd forint tűnt el nyomtalanul a közhasznú társaságtól.

Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az ügyben kirendelt szakértők előzetes véleménye szerint a kárérték több százmillió forint. A Millenáris Kht. volt vezetőjét a rendőrség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja. Az ügyészség várhatóan holnap dönt a Millenáris kapcsán újabb, személyes szabadságot korlátozó intézkedésről.

A rendőrség vizsgálta az álomhasznot produkáló filléres órák, a szinte ingyen adott MTV-s archív anyagok ügyét, miként a Millenáris volt vezetőjének tízmilliós hallgatási díját, és a vendégkönyv hét és félmillió forintos őrizési díját is.

Az új vezető tett feljelentést

Szeptember 24-én tett feljelentést különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Millenáris kht. ügyvezető igazgatója az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán.

Mizsei Zsuzsa, a kht. vezetője a feljelentés indoka között szerepeltette azt, hogy a kht. vagyonából - az előző kormány ideje alatt - mintegy 1 milliárd forint veszett el. A dokumentum tartalma szerint a feljelentést indokolta az is, hogy a közhasznú feladatokat az előző időszakban magáncégeknek adták át, kivonva ezzel az állami ellenőrzés alól a közhasznú feladatok céljára biztosított közpénzeket.

Ezt megelőzően, augusztus 26-án B. J-né a korábbi vezetőséget érintő valótlan állításai miatt pert indított Mizsei Zsuzsanna ellen.