Molotov koktélt dobtak MSZP-s politikusok házára

2008.02.08. 11:33
Négy szocialista képviselő házára dobtak molotov-koktélt péntekre virradóra Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény miatt indított nyomozást.

Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen összesen négy szocialista politikus házára dobtak gyúlékony anyaggal töltött palackot. Személyi sérülés sehol sem történt, de anyagi kár keletkezett - közölte Keresztes Imre, a főügyészség vezetője.

Keresztes Imre a távirati iroda kérdésére nem kívánta megnevezni, kik az érintett képviselők.

Megérkezett az elsődleges rendőri intézkedésekről készült anyag a nyomozó főügyészségre. Ennek áttanulmányozása után terrorcselekmény bűntette miatt rendeltek el nyomozást.

Az MSZP frakció kommunikációs osztályán a Független Hírügynökség kérdésére azt mondták: úgy tűnik, újabb fenyegető hullám indult meg a szocialista politikusok ellen. Levélben, telefonon fenyegetik többüket.

A fenyegetések tartalma változó, lényege ugyanaz: ne szavazzák meg hétfőn az egészségbiztosítással kapcsolatos törvényt. Volt, akinek szó szerint mondta az ismeretlen telefonáló: " nem merd megszavazni".