Megvannak a Molotov-koktélos támadók?

2008.02.22. 09:14
A rendőrök állítólag elfogtak több embert is, akiknek közük lehet a szocialista politikusok elleni Molotov-koktélos támadásokhoz. A rendőrség egyelőre nem kommentálta az értesülést.

Több helyszínen több embert fogtak el péntekre virradóan a február elején történt Molotov-koktélos támadásokkal összefüggésben, értesült az MTI bűnüldözési forrásból. A hirado.hu információi szerint az országban összesen 12 helyen - Budapesten két helyszínen - csapott le az Nemzeti Nyomozóiroda, és a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg tagjait vették őrizetbe. A gyanúsítottaknál állítólag gyúlékony anyagokat is találtak a nyomozóiroda munkatársai.

A Központi Nyomozó Főügyészség semmilyen információt nem adott, kora délutánra kér visszahívást.

Február 8-ra virradóra ismeretlenek három településen - Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen - összesen négy szocialista politikus házára dobtak robbanó benzines palackokat. A Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény bűntette miatt rendelt el nyomozást. A támadásokat a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg vállalta magára. Ez a csoport mondta korábban azt is, hogy Csintalan Sándor Hír tévés műsorvezetőt, volt MSZP-alelnököt is ők verték meg.

A főügyészség egyesítette a szocialista politikusok házai elleni támadások vizsgálatát a Kóka János SZDSZ-elnök és a Hiller István MSZP-alelnök házát ért decemberi támadások miatt indult nyomozásokkal.