Egy évet várt Medgyessy a gázra

2007.06.24. 10:51
Az utolsó simításokat végzik Medgyessy Péter volt miniszterelnök Zamárdi nyaralóján. Hazánk utazó nagykövete úgy becsüli, körülbelül hatvanmillió forintjába fog kerülni az új épület.

Medgyessy Péter Zamárdiban építkezik, az egykori kemping területén szerzett meg két barátjával együtt egy igen jó fekvésű, közvetlenül a vízparton lévő telket. A telket még 2005 augusztusában vásárolták, és azóta három házat is felhúztak rá. A telkek köré kőkerítést építettek, megakadályozva ezzel, hogy bárki is a vízpartjukra tévedjen.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy korábban is lezárt partszakasz volt itt, amit csupán a kemping vendégei használhattak. A zamárdiakat között ugyan van, aki morgolódik Medgyessy építkezése miatt, de a helyieket jellemzően nem rázta meg a dolog.

Medgyessy Péter hatvanmilliós nyaralója

Amikor ott jártunk, az épülő ház körül egyszer csak feltűnt maga a házigazda, Medgyessy Péter. Becsengettünk volna, de egy biztonsági őr állta útunkat, és közölte, előbb megkérdezi a házigazdát, szóba áll-e velünk. A volt miniszterelnök egyből kötélnek állt, bár meglepte, hogy épp akkor jöttünk, amikor ott van.

Megtudtuk tőle, hogy július végére biztosan elkészül az épület, és azt is, hogy bár több lap is azt írta, hogy soron kívül vezették be a gázt, ez nem igaz: több mint egy évig várt rá, addig pedig a gázszolgáltató használta a befizetett pénzét.

Hogy mekkora az épület alapterülete, azt nem árulta el, de azt azért elmondta, hogy körülbelü hatvanmillióba fog kerülni az egész. A volt miniszterelnök elmondta még, hogy törvénytisztelőnek tartja magát, így ha úgy rendelkeznek a törvények, hogy átjárhatóvá kell tenni a partot, lebontja majd a kőkerítést.