Jánosi: Tiszta vizet a pohárba!

2003.08.26. 14:06
Jánosi György önálló politikai centrum létrehozásában látja az MSZP fennmaradását. Szerinte a pártnak kellene vitáznia a Fidesszel, nem a kormánynak.
Az MSZP a kormány sportminiszterének korábbi ingatlanszerzéseit kifogásoló választmányi elnöke, Jánosi György kedden saját testületének elnöksége előtt ismerteti a az elnökség múlt heti ülésén történteket.

Jánosi az Indexnek azt mondta: afelől nincs kétsége, hogy a választmány elnöksége is támogatja abban a kormányt, hogy határozott válaszokat adjon, ha a gyanú árnyéka vetül rá, ám azt nem tartja kizártnak, hogy a párt elnökségének múlt heti kiállásával ellentétben személyi ügyekben más következtetésekre jutnak. A párt elnöksége szerint ugyanis csak akkor foglalkoznak ügyekkel, ha kormánytagként vét valaki.

Jánosi szerint itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba, mert megítélése szerint a pártot meg kell erősíteni. "Önálló politikai centrummá kell válnia az MSZP-nek", nem szabad, hogy minden a kormányban dőljön el. A pártnak az a feladata, hogy kritizálja, hogy támogassa a kormányt, és hogy a Fidesz vádjaival a párt vitatkozzon, ne a kormány. "Ezen a téren vannak adósságaink" - tette hozzá a választmányi elnök