A szocialisták Friderikuszt akarják?

2002.09.12. 17:46
Nincs politikai favoritja a jobboldali pártoknak a Magyar Televízió elnöki tisztére pályázó tizenöt jelölt között. A szocialisták az Index információi szerint Friderikusz Sándor megválasztását tartanák a legjobb megoldásnak. Az MTV kuratóriuma két hét múlva három napon át személyesen is meghallgatja a pályázókat.
Az MTV elnökségért ringbe szálló újabb három személy - Baló György, Bródy Gábor és Székely Ferenc - járult hozzá, hogy nevét nyilvánosságra hozzák.

Szakmailag írásban és személyesen

A köztévé kuratórium elnöksége a napokban tanulmányozza a tizenöt jelölt, Baló György, Bródy Gábor, Székely Ferenc, Ágoston György, Fehér Anettka, Friderikusz Sándor, Komlós András, Nagy Navarro Balázs, Szabó Stein Imre, Szenes Andrea, Szurdi Miklós és Tóth Tihamér, valamint további három aspiráns pályázatát. Az elnökség szeptember 25-27-e között személyesen is meghallgatja mindegyik szakmai pályamunkát beadó személyt, majd a nagykuratórium szeptember 30-án az elnökség ajánlása alapján a jelenlevő kétharmados többségével dönt a leendő MTV-elnök személyéről.

Politikailag egyébként

Az Index úgy tudja, hogy az elnökválasztás során a jobboldal nem kötelezte el magát politikailag egyetlen jelölt mellett sem. Sem a neve nyilvánosságra hozatalát eddig hivatalosan nem engedélyező, ám köztudottan a jelöltek között szereplő Siklósi Beatrix, sem pedig az egykor kisgazda támogatással a vezetésbe került Szenes Andrea nem számít a népszerű jelöltek közé. Információink szerint viszont a nagyobbik kormánypárt, az MSZP Friderikusz Sándor megválasztását favorizálná. Friderikusz egyébként a jelölőprocesszus zárásaként az ATV-be hívta vitára az összes pályázót.