Fidesz-közeli cégé a magyar-vizsla.hu

2005.10.26. 15:17
Bár mindenkitől függetlennek vallja magát a milliós példányszámú Magyar Vizsla kiadványt jegyző Adózók Érdekvédelmi Szövetsége, a szervezet doménnevét egy olyan cég regisztráltatta és tulajdonolta, amely korábban még más néven a Fidelitas oldalát is regisztráltatta. A társaság akkor is a figyelem középpontjába került, amikor Rogán Antal mostani Fidesz-kampányfőnök megbízásából elhappolták a Miniszterelnöki Hivatal elől az europaterv.hu címet. A cégvezető és Horváth Éva elnök szerint is csupán véletlen egybeesésről van szó.

Milliós példányszámban teríti országszerte a Magyar Vizsla című kiadványt a februárban Orbán Viktor Fidesz elnök részvételével létrejött, de magát függetlennek valló Adózók Érdekvédelmi Szövetsége. A szervezet kiadványában többször felbukkan a Fidesz-vezetők által mostanában előszeretettel használt luxusbaloldal kifejezés, valamint többször is visszaköszön az ellenzéki párt retorikája. Horváth Éva a szervezet elnöke az Indexnek elsőként nyilatkozva hétfőn azt állította, hogy csupán a véletlen műve, hogy a Fidesz által használt szlogenek visszaköszönnek a lapból és azt állította, a mindenkori kormány elé kívánnak tükröt állítani.

Jobbos domainbrókerek

Az Index most kiderítette, hogy a független szervezet doménnevét a mostani nyilvántartás szerint nem a szervezet, hanem a Blizzard Consulting Tanácsadói Kft. tulajdonolja.

A társaság neve ugyan nem nagyon szerepelt a nyilvánosság előtt, a cég elődje a Zebra Klub Kft. viszont igen: ők regisztáltatták a hajramagyarok.hu-t, amelyet később továbbadtak a Fidesz ifjúsági szervezetének, de bejegyeztették a Fidelitas és az azóta a Fidelitastól függetlenedett, és magát a polgári underground lapjaként hirdető UFI című lap oldalát is.

Rogán megbízásából is foglaltak

A társaság egyik tulajdonosa pedig az a Balogh Ákos Gergely, akinek - amellett, hogy a Fidelitas fővárosi alelnöke volt, amikor Rogán Antal töltötte be a budapesti elnöki tisztet, és nem befutó helyen ugyan, de szerepelt a Fidesz 2002-es országos listáján - egy másik cége a zalaegerszegi székhelyű Zivatar Bt. Ez a cég a Miniszterelnöki Hivatal elől happolta elaz europaterv.hu doménnevet Rogán Antal mostani Fidesz kampányfőnök megbízásából. Rogán végül megajándékozta a kancelláriát a címmel, és saját oldalát az europa-terv.hu-n indította el.

Balogh Ákos Gergely, a domainnév lefoglalásról most az Indexnek azt mondta, márciusban azt a megbízást kapták a Magyar Vizsla Egyesülettől, hogy regisztrálják a www.magyar-vizsla.hu oldalt, s amíg az időszaki kiadványuk el nem indul, tulajdonosként is a társaság neve szerepeljen. Balogh szerint minderre azért volt szükség, mert a szervezet nem akarta addig felfedni elérhetőségét, amíg a kiadvány meg nem jelenik. Balogh Ákos közlése szerint már kezdeményezték a doménhasználó átiratását az Internet Szolgáltatók Tanácsánál.

"Az adózóknak áll érdekében"

Horváth Éva, az Adózók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke az Indexnek azt mondta, megbíztak egy céget a doménnév regisztrációval, fogalmuk sem volt arról, hogy ez a társaság kikkel dolgoztatott. "De ha ez egy bizonyíték arra, hogy Orbán Viktor menyasszonya vagyok, akkor írják meg!" - kelt ki magából a civil vezető, leszögezve, kezdeményezték már a doménnév átíratását. Arra a felvetésünkre, hogy ez a tendenciózus kiadvány mégis kinek állhat érdekében, ha nem a Fidesznek, úgy reagált: "az adózóknak".

Miről ír a Magyar Vizsla?
A címlapján Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt ábrázoló kiadvány a Hola pénzünk címet írta a kormányfő fotója alá. A címlapon felteszik azt a kérdést is: Mire költik a pénzünket? Az egyik, milliárdok kormányzati fényűzésre alcímet viselő cikk felhívja a figyelmet arra, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök harmincmillió forintos gépjárműcsodával közlekedik, beljebb pedig kiderül, hogy a kormányfő 60 milliós uszodát építtetett, a kormány pedig milliárdokat költött ebben a ciklusban mobiltelefonra, vagy éppen bútorokra. A lap nem tesz említést ugyanakkor, hogy például a mobiltelefon beszerzések nem csupán a kormányzathoz, hanem több ezer egyéb intézményhez, például önkormányzatokhoz, vagy egészségügyi intézményekhez is köthető.