Nuncsakuval támadtak egy autósra a kormányellenes tüntetők

2007.03.02. 10:19
A demonstrálók hatvan százalékát előállította a rendőrség Dunakeszin, miután a kormány ellen hetek óta félpályás útzárral tüntetők rátámadtak egy autósra, aki nehezményezte az útzárat. A demonstrálók öten voltak, hármukat őrizetbe vették. Az autósra nuncsakuval támadtak.

Egy verekedésbe torkolló incidens miatt feloszlatta a rendőrség a 2/a főúton már hetek óta zajló tüntetést. A Havaria Press értesülései szerint egy, a félpályás útlezárást nehezményező autós és a tüntetők között alakult ki tettlegességig fajuló szóváltás.

"Az oszlatás idején öten demonstráltak, három embert őrizetbe vettünk" – mondta el érdeklődésünkre a Pest megyei Rendőrkapitányság sajtóügyeletese, Lukácsi Zsuzsa. Mivel a történteket még nem jegyzőkönyvezték, bővebb felvilágosítást nem tudott adni, de a rendőrség előzetes feltételezései megerősítik a Havaria press értesüléseit.


A támadófegyver
Forrás: police.hu

A hírügynökség jelentése szerint az összetűzés hevében néhányan megrongálták a tüntetést nehezményező járművét. Szélvédőjét betörték, és egy nuncsakuval megsebesítették a sofőrt is.

"Valóban előkerült egy nuncsaku, ezért is kellett feloszlatni a tüntetést" - mondta el érdeklődésünkre Lukácsi. A tüntetés feloszlatásának másik indoka az volt, hogy a felfegyverkezett tüntetők a támadással bűncselekményt követtek el. A nuncsaku mellett egy viperát és egy nemzetiszín sávval díszített bézbólütőt is lefoglaltak.

A rendőrség csoportos garázdaság, rongálás valamint testi sértés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.