Hétfőtől intenzíven kampányol a Fidesz

2006.03.16. 18:09
A szocialisták korábbi kampánykezdetének tulajdonítja Orbán Viktor kabinetfőnöke a fordulatot a pártok népszerűségében. Navracsics szerint a Fidesz vasárnapi kongresszusa után intenzívebb, pozitívabb hangvételű kampányba kezd.

A Fidesz vasárnapi kongresszusa után intenzívebb, Pozitívabb kampányba kezd, nyilatkozta az MTI-nek Navracsics Tibor, Orbán Viktor kabinetfőnöke. A Medián keddi felmérése fordulatot mutatott a pártok támogatottságában, a biztos választók körében az MSZP egy, a teljes lakosság körében statisztikailag is jelentős, öt százalékos vezetést szerzett a Fidesszel szemben.

Navracsics az MSZP sikerét korábbi kampánykezdésének tulajdonította. Az MSZP októberi kampánykezdése alaposan felborította a Fidesz kampánystartégiáját. A nagyobbik ellenzéki párt kénytelen volt már tavaly év végén elindítani saját kampányát, és bevetni a 2006-os választási győzelmüket megteremteni hivatott fő mondanivalót, a változást.

Ezt követte a "rosszabbul élünk" kampány, amit a "na, ezt jól megcsinálták" szlogen követett, azaz a Fidesz eddig kizárólag negatív üzenetekkel próbálkozott.

Navracsics szerint az új kampány pozitívabb hangvételű lesz. A kabinetfőnök az Index megkeresésére elmondta, nem ígéretkampányt akarnak indítani, inkább "megoldásokat javasolnak".

Navracsics Mikola István miniszterelnökhelyettes-jelöltségével kapcsolatban megjegyezte, hogy a kereszténydemokrata politikus szerepeltetésével a "tipikusan falvakban élő, idősebb vallásos korosztályt" kívánják megszólítani.