Kolompár Orbán fia beismerte a füvezést

2009.02.06. 16:28
Bocsánatot kért családjától a drogozáson kapott Kolompár Endre. Azt írta, hajtotta a kíváncsiság, de nem gondolta át, hogy rossz hírbe hozhatja politikus apját.

Kolompár Endre, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökének a fia nyilatkozatában elismerte, hogy kábítószert fogyasztott, és ezért eljárás folyik ellene, egyúttal a nyilvánosság előtt is bocsánatot kért a családjától.

Kolompár Endre a távirati irodának elmondta: a rendőrség nem vette őrizetbe.

A nyilatkozatban azt írta: a média túlzóan adta hírül a vele kapcsolatban történteket, bár elismeri, hogy a hír részben fedi a valóságot, valóban kipróbálta a füvet. "Most már tudom, hogy ez hiba volt, hajtott a kíváncsiság, mint nagyon sok más, velem egykorú fiatalt. Nem gondoltam át, hogy amit teszek, azzal rossz hírbe hozhatom apámat, Kolompár Orbánt, az OCÖ elnökét, mint politikust" - fogalmazott.

A 24 éves fiú hozzátette, bár apjától és egész családjától az eset után már bocsánatot kért, ezt újra megteszi a széles közvélemény előtt is. "A rendőrséggel az ügyben mindenben együttműködöm, és a felelőtlen magatartásomért vállalom a teljes felelősséget" - olvasható Kolompár Endre nyilatkozatában.

A rendőrök szerdán ellenőrizték egy személygépkocsi utasait Kiskunmajsán, az autóból 10 gramm cannabis-származék került elő. A rendőrség kábítószerrel való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A gépkocsi egyik utasa Kolompár Endre volt.