Három roma jelentkezett a Magyar Gárdába

2008.06.01. 08:40
A Békés megyei Okányban lakó három roma férfi csatlakozna a Magyar Gárdához, írja a Beol.hu. Várhatóan októberben avatják őket gárdistává, addig többször elbeszélgetnek velük.

Az okányi művelődési házban tartott tagtoborzót a Magyar Gárda. egybekötve a Jobbik Magyarországért Mozgalom zászlóátadásával, olvasható az online lapban. A fórumon három okányi roma, Keresztesi Zoltán, ifjabb Keresztesi Zoltán és Balogh Levente is kérte a tagfelvételét.

Tóth Zoltán, a Magyar Gárda Békés Megyei Szervezetének kapitánya kifejtette: regisztrálták Keresztesiék tagfelvételi kérelmét is, s mostantól kezdve valamennyi rendezvényükre meghívják őket. Avatás vélhetően októberben lesz legközelebb, ám azelőtt a várományosokkal többször elbeszélgetnek, hogy megismerjék őket.

Az okányi cigány önkormányzat a Jobbik és a Magyar Gárda rendezvényével egyidejűleg ellendemonstrációt hirdetett, amely azonban elmaradt. Lingurár Tímea, a szervezet elnöke ezt azzal indokolta, hogy kevesen lettek volna a demonstráción, amin a megyei és az országos cigány önkormányzat sem képviseltette volna magát.

A fórumon a Jobbik egy Árpád-sávos zászlót adott át a település polgármesterének, Fekete Zoltánnak, aki azt mondta, az Árpád-sávos zászló polgármesteri dolgozószobájában a Magyar Köztársaság címeres lobogója, a millenniumi zászló, Székelyföld, Okány község, illetve Békés megye zászlaja társaságában kap helyet.