Orbánnal tárgyalnának a Kossuth tériek

2007.03.07. 15:31
Még március 15-e előtt találkoznának a Kossuth téri tüntetők képviselői Orbán Viktorral. Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006. egyik létrehozója arra kérte a pártelnököt, ne határolódjon el a tüntetőktől, miközben hivatkozik rájuk. A Fidesz nem tárgyal senkivel.

Az új többség nevében találkozót kezdeményeznek a Kossuth téri tüntetők a Fidesz elnökével, hogy március 15-e előtt tisztázzák politikai nézetkülönbségeiket, közölte a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője a Nemzeti Múzeum lépcsőjén tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

"Az új többség mi vagyunk

"Mi vagyunk az új többség és mi nem adtunk felhatalmazást egyetlen politikai pártnak sem, hogy nevünkben nyilatkozzon, ezért felszólítjuk Orbán Viktort, hogy hagyja abba ezt a kint is vagyok, bent is vagyok játékot" - jelentette ki Molnár Tamás.

Hozzátette, arra kérik a legnagyobb ellenzéki párt elnökét, ne határolódjon el a tüntetőktől, miközben hivatkozik rájuk az új többség nevében. Úgy fogalmazott, tárgyalniuk kell a Fidesz elnökével "mert elképzelhető, hogy ismét vér fog folyni a pesti utcákon".

A Fidesz elnökét levélben arra is kérik, hogy tegyen méltó gesztust ünnepi beszédében azok felé, akik ma is vállalják az egykori márciusi ifjak forradalmi üzenetét. Gonda László ügyvivő kijelentette: nem akarják megzavarni az állami rendezvényeket. A Fidesszel egyeztettek programjaikról. Követelik, hogy az esti órákban a Kossuth téren emlékezhessenek meg a 48-as forradalom hőseiről.

Ott lesznek a Fidesznél is

Elmondta azt is, hogy a Fidesz Erzsébet hídnál tartott rendezvényén jelen lesznek és zászlóikkal, transzparenseikkel jelzik ottlétüket, kormány elleni tiltakozásukat.

"A március 15-i rendezvények és főleg a Fidesz megemlékezése körüli feszültségkeltés és hangulatfokozás a Gyurcsány-kormány érdeke" - tartalmazza a Fidesz közleménye. A Cser-Palkovics András helyettes szóvivő által aláírt dokumentum szerint a Nemzeti Múzeum lépcsőjén megtartott mai sajtótájékoztató is olyan zavarkeltő megnyilvánulás, mely segíti a Gyurcsány-kormány ezirányú szándékait. "Az ott elhangzottak megalapozottságát már önmagában minősíti az a tény, hogy a Fidesz semmilyen szervezettel nem egyeztetett és egyeztet a március 15-i megemlékezésével kapcsolatban; a jogszabályi kötelezettségeket betartva kizárólag a hivatalos szervekkel tárgyal az esetleges provokátorok kiszűrése és a békés, méltó megemlékezés biztosítása érdekében". "Szabad március 15-ét szeretnénk, olyan ünnepet, ahol az emberek nyugodtan élhetnek az Alkotmányban biztosított jogaikkal" - zárul a közlemény.